Dit was eigenlijk gewoon zomaar een lekker makkelijke maaltijd voor de maandagavond, maar het viel echt bijzonder goed in de smaak: Tomaten-orzo, Italiaanse roerbakgroenten met cavolo nero, varkens chipolataworstjes en Parmezaanse kaas. Zoonlief heeft -nadat hij zijn bord de eerste keer leeg had- nóg twee keer opgeschept. En zelfs manlief at zijn bord zo goed als leeg. En dat terwijl er toch broccoli en champignons in de roerbakgroenten zaten. En daar houdt hij eigenlijk niet zo van. Ik moet eerlijk bekennen dat cavolo nero nieuw voor me was. Die had ik nog nooit gegeten. Jullie wel? Het ziet er uit als hele grove boerenkool. Ik verwachtte eigenlijk dat het heel stug zou zijn, maar dat viel na het roerbakken wel mee. Het gaf wel een lekkere bite, eigenlijk. Maar je kunt natuurlijk ook gerust andere roerbakgroenten gebruiken, natuurlijk, hè? 

Tomaten-orzo met roerbakgroenten en chipolataworstjes

Orzo in tomatensaus, Italiaanse roerbakgroenten met cavolo nero, varkens chipolataworstjes en Parmezaanse kaas. Een nieuwe familie-favoriet!
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Familie favoriet, Lekker makkelijk, Lekker snel
Porties: 3 personen
calorieën: 1347kcal

Ingrediënten
 

  • 500 gram Orzo
  • 800 gram Italiaanse roerbakgroenten (broccoli, champignons, cavolo nero, bosui)
  • 300 gram Chipolata worstjes (varkensvlees)
  • 1 blik Tomatenblokjes
  • 90 gram Parmezaanse kaas (flakes)
  • 2 Sjalotten
  • 1 Bouillonblokjes (kippenbouillon)
  • Olijfolie
  • Zout, peper

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar. Breng een flinke pan water aan de kook en los daarin de bouillontablet op. Voeg, als het water kookt, de orzo toe en kook de orzo beetgaar.
  • Knip (of snij) de chipolataworstjes in stukjes. Verhit een paar eetlepels olie in een wokpan en bak daarin de stukjes worst gaar en bruin. Schep de worst uit de pan en zet even apart.
  • Pel en snipper de sjalotten. Fruit de sjalotten in het bakvet van de chipolataworstjes. Schep dan de uitjes uit het bakvet en hou even apart.
  • Giet de orzo af en roer de tomatenblokjes en de gebakken uitjes erdoor.
  • Warm de tomaten-orzo nog even goed door. Proef even en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Voeg -indien nodig- nog wat extra olie in de pan erbij. Roerbak dan de Italiaanse roerbakgroenten in ongeveer 10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep wat tomaten-orzo op en schep er wat Italiaanse roerbakgroenten naast. Schep er wat stukjes worst over en strooi er wat parmezaan flakes over. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 1260mg | Calcium: 472mg | Vitamin C: 30mg | Vitamin A: 13852IU | Sugar: 6g | Fiber: 17g | Potassium: 1270mg | Cholesterol: 92mg | Calories: 1347kcal | Trans Fat: 1g | Saturated Fat: 16g | Fat: 52g | Protein: 57g | Carbohydrates: 164g | Iron: 6mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Orzo uit de oven met snoeptomaatjes en basilicum

Éénpanspasta

Noodles met roerbakgroenten en biefstuk

Pipe Rigate met spekjes en spinazie

Italiaanse traybake met biefstukreepjes

Tray bake met pastinaak, zoete aardappel, bietjes en chipolataworstjes

Stamppot met veldsla en erwtjes