Vietnamese streetfood – Jamie Oliver Cookery School

door | 20 mei 2021 | kip, noedels, Oosters, overige, salade, saus, varken, zowel vlees als vega

Even geen recept, vandaag, maar wél heel veel lekkers om van te watertanden! Gisteravond deed ik een online workshop van de Jamie Oliver Cookery School: Vietnamese Streetfood. Onder de bezielende leiding van Chef Coral hebben we in twee uur tijd allerlei Vietnamese lekkernijen bereid. We hebben een Pho gemaakt: een heerlijke kruidige soep met noodles, verse kruiden, knapperige groenten en kip. We hebben Spring rolls gemaakt: verse loempia’s gevuld met noodles, groenten en verse kruiden. Heerlijke balletjes van varkensgehakt: zoet, hartig en spicy, op een nestje van noodles op een blaadje sla. Met een pittige nuoc cham dipsaus. Van de restjes noodles, kruiden en groenten hebben we een heerlijke noodlesalade gemaakt, met de nuoc cham als dressing.
Ik ga deze gerechten ongetwijfeld nóg een keer maken en dan zal ik de recepten uitwerken en op mijn blog zetten. Dan kan ik wat meer en betere foto’s maken, want daar had ik nauwelijks tijd voor, tijdens de workshop. Van het eindresultaat heb ik natuurlijk wél foto’s kunnen maken. Ik weet niet met hoeveel deelnemers we waren. Af en toe kwamen de andere deelnemers wel in beeld, maar ik heb niet geteld hoeveel het er waren. Ik denk een stuk of acht of tien. Andere “keukens” bedoel ik dan. Ik deed de workshop alleen, maar sommigen volgden de workshop met zijn tweeën of drieën. Kan en mag allemaal. En het is dus écht live en interactief: je kunt vragen stellen en je vorderingen voor de camera houden om aan de chef te laten zien. En soms word je even in de spotlight gezet, zodat de andere deelnemers jou ook zien.
Het is twee uur flink doorwerken, en ik was na afloop goed moe, maar ik denk dat het voor de meeste hobby-koks wel goed te doen is. Al moet je natuurlijk wel een beetje handigheid hebben in de keuken en moet je voldoende Engels verstaan om de chef te kunnen volgen.
Ik vond het erg geslaagd! In juni ga ik nóg een workshop doen: Caribbean Feast. Nu al zin in!

Nog even voor de volledigheid: dit blogje is niet gesponsord. Ik heb me op eigen initiatief opgegeven voor de online workshop en heb daar gewoon netjes het volle pond voor betaald.

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Mexican streetfood feast – Jamie Oliver Cookery School

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *