Ik hou ’t een beetje kort, hoor. Vandaag was een beetje vermoeiende dag. Zoonlief was nog niet lekker: keelpijn, loopneus, verhoging en heel moe. Maar we hebben de testuitslag binnen en het is gelukkig geen corona! Maar omdat het de laatste loodjes van het schooljaar zijn, wilde ik ‘m wél nog even aan zijn huiswerk hebben. En dat huiswerk is normaal al niet leuk, maar als je je niet lekker voelt is het natuurlijk helemáál stom.
Deze pasta aten we gisteren. Hij is heerlijk! Een recept van Jamie, uit zijn boek 7 x Anders. De pastasaus wordt gekruid met venkelzaad, dat maakt het weer heel anders dan de huis-tuin-en-keuken pastasaus. Het was wel een beetje veel voor ons vieren: daar kunnen we met zijn drieën nog wel een keer van eten.

Farfalle met bimi en worstjes

Pasta, asperge-broccoli (bimi), rode ui, tomatensaus met venkel en chilivlokken en parmezaanse kaas. Héérlijk!
Totale tijd: 45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Diverse, Italiaans
Trefwoord: Recept van Jamie
Porties: 6 personen
calorieën: 583kcal

Ingrediënten
 

  • 500 gram Farfalle
  • 400 gram Bimi (asperge-broccoli)
  • 2 blikken Kerstomaatjes (of gepelde tomaten)
  • 8 Chipolata worstjes (rundvlees)
  • 2 Rode uien
  • ½ theelepel Chilivlokken
  • 1 eetlepel Venkelzaad
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook de worstjes in ongeveer 5 minuten gaar. Schep ze dan uit het water. Laat iets afkoelen en snij ze dan in stukjes.
  • Pel en snipper de uien. Snij indien nodig het onderste stukje van de stengels van de bimi. Snij de steeltjes in stukjes. Hou de roosjes apart. Verhit een paar eetlepels olie in een wokpan en fruit daarin de ui aan, met het venkelzaad en de chilivlokken. Voeg de stukjes worst en de bimi-steeltjes toe aan de pan.
  • Blus af met de kerstomaatjes in blik. Druk de tomaatjes stuk met de pollepel. Laat de zachtjes gaar sudderen.
  • Kook de farfalle volgens de aanwijzing op de verpakking in gezouten water gaar. Kook de laatste paar minuten de bimi-roosjes mee. Giet de pasta en bimi-roosjes af, maar vang wat van het kookvocht op.
  • Roer de tomatensaus door de pasta en voeg indien nodig wat van het kookvocht toe om het iets smeuïger te maken. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 657mg | Calcium: 234mg | Vitamin C: 77mg | Vitamin A: 1617IU | Sugar: 11g | Fiber: 7g | Potassium: 782mg | Cholesterol: 42mg | Calories: 583kcal | Trans Fat: 1g | Saturated Fat: 6g | Fat: 17g | Protein: 27g | Carbohydrates: 81g | Iron: 4mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

Misschien vind je dit ook lekker?

Jamie’s kip cacciatore

Jamie’s “Butter Chicken”

Britse Bolognese – van Jamie

Penne Carbonara met courgette van Jamie

Kip Kiev

Farfalle met ricotta en pancetta

Vegan roompasta met courgette, erwten en munt

Kip ik heb je!

Pastasalade met tomaat, paprika en rucola

Pasta met champignon-rambol-ragout en andijviesalade

Pasta met champignonsaus met kip, kaas en courgette

Éénpanspasta

Pizza met worst en druiven

Tomaten-orzo met roerbakgroenten en chipolataworstjes