Pasta met pestosaus (en kip en sperziebonen)

door | 11 nov 2018 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, kids, kip, pasta, recept, saus, snel, vlees

Dit is één van de favoriete gerechten van de kinderen: pasta met pesto, kip en sperziebonen. En het is ook een heel snel en makkelijk gerecht. Meestal eten we dit met groene pesto-uit-een-potje. Maar zoonlief kwam in De Kinderkookbijbel een recept van pestosaus tegen. Dat gingen we dus zelf maken! 

Ingrediënten
400 gram pasta *)
2 kipfilets (300 gram)
1 basilicumplant (of 3 bakjes met losse takjes: 40 gram)
2 flinke eetlepels pijnboompitten (40 gram)
1 flinke teen knoflook
2 x 40 gram parmezaanse kaas
olijfolie (80-120 ml)
zout en peper

Bereiding
Rasp de helft van de parmezaanse kaas. Schaaf de andere helft in snippers. Was de takjes basilicum en schud ze goed droog. Hou een paar mooie blaadjes apart voor de garnering en doe de andere blaadjes in de blender.

Doe de pijnboompitten, uitgeperste knoflook, ongeveer de helft van de olijfolie en de geraspte parmezaan**) erbij. Zet de blender aan en pureer alles fijn. Voeg beetje-bij-beetje meer olijfolie toe tot je een mooie dunne saus hebt. Omdat ik de pesto als pastasaus ga gebruiken, maak ik de pesto iets dunner (met meer olie) dan de pesto uit de winkel. Breng op smaak met zout en peper.

Knip de kipfilet in stukjes, die ongeveer even groot zijn als je pasta. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de kip gaar, Haal de pan van het vuur en doe de pestosaus bij de kip en roer goed door.

Maak de sperziebonen schoon: snijd de kontjes er af en knak elke boon een keer door. Als je boon niet knakt of een draad trekt: niet gebruiken, dan is ‘ie niet lekker (heb ik van mijn moeder geleerd). Zet de sperziebonen op in een grote pan water.***) Laat de bonen even koken en doe dan de pasta erbij (vandaar die grote pan!). Kook met de deksel op de pan tot zowel de sperziebonen als de pasta gaar zijn.

Giet de pasta en sperziebonen af. Doe dan de kip met pestosaus bij de pasta en sperziebonen.

Schep op en doe er wat snippers parmezaanse kaas over. Versier met een takje basilicum.

Eet smakelijk!

*) ik neem altijd Penne of Rigatoni ofzo. In ieder geval een middelgrote, holle pasta, want de kinderen vinden het hilarisch als een sperzieboon ín een pasta-dinges zit… En een beetje grove pasta (met ribbeltjes) is ook fijn, daar blijft je saus lekker aan plakken.

**) Als je de pesto niet als pastasaus wilt gebruiken, maar bijvoorbeeld op een stokbroodje, ofzo: pureer dan de basilicum, pijnboompitten, knoflook en olijfolie. En voeg daarna pas de geraspte kaas toe.

***) Eigenlijk zet ik de sperziebonen op in een klein laagje water (ze staan net onder). En dan giet ik er vervolgens nog een paar waterkokers kokend water bij.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *