Stokbroodje scamorza en prosciutto

door | 31 mrt 2019 | brood, Italiaans, kaas, lunch, oven, recept, toogoodtogo, varken

En? Zijn jullie al een beetje gewend aan de zomertijd? Nee, wij ook niet… Als de klok verzet is, dan leven wij die zondag altijd gewoon nog op de oude tijd. En met “leven” bedoel ik dan vooral “eten”, natuurlijk. We krijgen gewoon op de oude tijd honger en we eten dus ook op de oude tijd. Dat nieuwe ritme komt komende week wel, als we op school en werk moeten eten op overblijf- of lunchtijd….

Als lunch hadden we vandaag een heerlijk broodje! In de Too Good To Go box van een paar dagen geleden zat namelijk weer een Scamorza-kaasje:  zo’n Italiaanse, gerookte, mozzarella-achtige kaas. Het ziet er een beetje uit als een sneeuwpop of een paddestoel, met die twee bolletjes. Ik las ergens op internet dat ze die kaasjes aan een touwtje ophangen als ze ze roken. Dus waar die inkeping zit, daar zat ’t touwtje.
Wat ik wel grappig vind: ik ben deze kaas nog nooit tegen gekomen in de supermarkt. Maar blijkbaar hebben ze het wel, want ik heb ‘m al twee keer in mijn Too Good To Go box gehad. Moet ik toch eens beter opletten. Of misschien even bij de kaas-afdeling gaan kijken. Misschien hebben ze ‘m daar?

Maar het is echt een súper lekker kaasje! Vorige keer maakte ik er een aardappeltaart mee.
Dit keer heb ik er een heerlijk lunch-broodje mee gemaakt. Met prosciutto. En rucola en tomaten tapenda en olijven.

Ingrediënten
1 lekker vers stokbrood
1 pakje prosciutto (70 gram)
1 bakje tomaten tapenade (150 gram)
1 scamorza affumicata (230 gram)
40 gram rucola
8 zwarte olijven

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snij het stokbrood door de helft en snij beide helften in de lengte door. Klap de twee helften open.


Snij het scamorza kaasje in plakken.

Leg op de ene kant (de onderkant) van het brood de plakken scamorza dakpans-gewijs. En besmeer de andere kant (de bovenkant) van het brood met de tomatentapenade. Leg de stokbroodjes een paar minuten in de oven.
Haal de broodjes uit de oven als de scamorza lekker zacht is geworden.

Leg de plakken prosciutto op de scamorza. En leg wat plukjes rucola op de tomaten tapenade.
Snij het vruchtvlees van de zwarte olijven van de pit. Leg wat stukjes olijf op de rucola.
Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *