Pangasiusfilet met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de braadslee

door | 21 okt 2019 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, oven, recept, snel, traybake, vis

Dochterlief is een paar dagen op vakantie, en dus eten wij een paar dagen vis. Want dat lust zij niet, maar wij wel… Voor gisteren had ik deze Pangasiusfilet gekocht. Het recept-idee is van Jamie (uit zijn eerste kookboek “The Naked Chef”), alleen maakte hij het met zalm in plaats van Pangasius.
Gelukkig was het een lekker snel en makkelijk gerecht, want ik was gisteren zo in de weer met de kweeperenjam (en daarna nog met mango-chutney — dat wordt, denk ik, later deze week nog een blogje) dat ik helemaal de tijd was vergeten. Maar dit was dus lekker makkelijk: het afhalen van de sperziebonen was nog het meeste werk.
Vanavond aten we spaghetti met zalmroomsaus. Dat vindt zoonlief zóóóó lekker, die kon ik gewoon niet overslaan in onze vis-week! Maar dat recept staat al op mijn blog (twee keer, zelfs), dus die ga ik er niet nóg een keer op zetten…

Ingrediënten
Pangasiusfilet (300 gram)
400 gram sperziebonen
500 gram snoeptomaatjes
1 blikje ansjovis in olie
1 citroen
olijfolie
een paar takjes basilicum
een handje zwarte olijven
peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Pers de citroen uit en giet het sap over de pangasiusfilets. Strooi er wat zout en peper over.
Maak de sperziebonen schoon: haal de topjes eraf en breek de boon eenmaal door. Kook de bonen in ruim water tot ze (bijna) gaar zijn en giet ze dan af.
Verwijder de pit uit de zwarte olijven en scheur ze in stukken.
Was de snoeptomaatjes en snij ze doormidden. Doe de gehalveerde tomaatjes samen met de gekookte sperziebonen en de olijven in een mengkom en roer er wat olijfolie en zout en peper door.

Vet een braadslede in en doe het sperziebonen-mengsel er in. Scheur de basilicum-blaadjes in stukken en strooi die over de braadslede. Leg de pangasiusfilets erop en verdeel de ansjovisjes erover. Strooi er wat zout en peper over.
Zet de braadslee voor 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.

Wij aten er gekookte aardappels bij, maar je kunt er natuurlijk ook gebakken aardappeltjes, krieltjes, brood of pasta ofzo bij eten. Verdeel de vis (ik heb de twee vis-filets over drie borden verdeeld) en schep op met boontjes en tomaatjes.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *