Macaroni met tomatensaus en gepaneerde varkensvlees- of halloumiblokjes

door | 23 nov 2019 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, pasta, recept, saus, toogoodtogo, varken, vegetarisch, vlees

Vandaag ging ik met Lone naar de studiekeuzebeurs in de Jaarbeurs. Op Utrecht CS kwamen we diverse geschminckte personen tegen en onderweg naar de jaarbeurshallen begon ik me eerlijk gezegd af te vragen of we ons niet in de datum vergist hadden. Want er was duidelijk iets ánders in de Jaarbeurs. Er liepen steeds meer mensen die verkleed waren om ons heen. Om nog maar te zwijgen van alle als Sint of Piet verklede kinderen. Maar we hadden ons niet vergist: de studiekeuzebeurs was ook. Die studiekeuzebeurs, daar waren we vrij snel uitgekeken, maar niet getreurd: we hebben lekker nog een tijdje bij de ingang van Comic Con rondgelopen en alle cosplayers bewonderd. En daar liepen we zowaar ook mijn favoriete figuur uit de Marvel-films tegen ’t lijf: Loki!

We waren veel vroeger weer thuis dan ik had gedacht. Dat kwam mooi uit, zo kon ik mooi toch nog even boodschappen doen én kon ik mooi deze Italiaanse maaltijd maken. De varkensvleesblokjes (nasi-/bamivlees) en de Italiaanse roerbakgroenten zaten in een Too Good To Go Pakket. Eerst was ik van plan om er gewoon nasi of bami mee te maken, maar Free had nog een pasta-maaltijd te goed. En dus besloot ik om er iets Italiaans mee te maken. Het paneren van de blokjes met een mengsel van paneermeel en parmezaan heb ik in de trein naar Utrecht zitten bedenken. Het was echt súper lekker, maar wel een beetje (of zeg maar gerust: beetje boel!) een rotklus. Pfffff, ik hou niet echt van viezen handen bij ’t koken. Ik heb al moeite met gehakt of deeg kneden, laat staan paneren. Tegen de tijd dat je klaar bent zien je vingers er uit als kipnuggets. En zo voelen ze ook… Maar goed: even doorbijten, want het was écht de moeite waard! Het was súper lekker!

Ingrediënten
350 gram nasi- en bamiblokjes
100 gram halloumi
3 eetlepels bloem
2 eieren
100 gram panko (paneermeel)
100 gram parmezaanse kaas
400 gram macaroni
400 gram Italiaanse roerbakgroenten
2 uien
3 tenen knoflook
1 stengel bleekselderij
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
1 glas witte wijn
een paar takjes peterselie
4 eetlepels pesto
olijfolie

Bereiding
Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pel en snipper de uien. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit daarin de ui aan. Pers de knoflook erboven ui. Was de stengel bleekselderij en snij ‘m in de lengte in dunne repen en vervolgens in kleine blokjes. Bak de bleekselderij en de Italiaanse roerbakgroenten even mee met de ui en de knoflook.

Doe de tomatenpuree erbij en roer er goed doorheen. Doe de tomatenblokjes, de pesto en de wijn erbij. Roer goed door en laat lekker zachtjes pruttelen terwijl je het vlees en de halloumi klaar maakt.

Snij de halloumi in dobbelsteentjes en hussel door 1 eetlepel bloem. Schep de varkensvleesblokjes om met de andere 2 eetlepels bloem. Strooi wat zout en peper over het vlees. Meng de paneermeel met de parmezaanse kaas en knip de roosjes van de peterselie erboven fijn. Roer goed door. Kluts de eieren met een eetlepel water los in een bord.

Doe de halloumiblokjes in het losgeklopte ei en hussel even door. Doe daarna de halloumiblokjes in het paneermeel-parmezaan-mengsel en hussel goed door. Leg de gepaneerde halloumiblokjes op een bord, tot je ze gaat bakken.

Doe de helft van de bebloemde vleesblokjes in het losgeklopte ei, hussel door en hussel ze daarna goed door het paneermeel-parmezaan-mengsel. Leg even op een bord.

Verhit in een koekenpan een flinke scheut olijfolie. Als de olie goed heet is, doe dan de gepaneerde halloumiblokjes in de pan en bak ze tot ze rondom mooi bruin zijn. Laat de gebakken halloumiblokjes uitlekken op een keukenpapiertje.

Verhit een nieuwe scheut olijfolie in de pan en doe daar, als de olie heet genoeg is, de helft van de gepaneerde vleesblokjes in. Schep de blokjes, als ze rondom bruin zijn, uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Verhit een nieuwe scheut olijfolie en bak daarin de tweede helft van de gepaneerde vleesblokjes.

Schep wat macaroni op een bord en schep daar wat van de tomatensaus over. Strooi er tot slot wat van de krokante vleesblokjes of de krokante halloumiblokjes over.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *