Maissoep met paprika en kruidenroomkaas

door | 12 jan 2020 | eenpansgerecht, kaas, recept, snel, soep, vegetarisch

Dadelijk gaan we naar de verjaardag van mijn nichtje, het dochtertje van mijn broer. Maar voor vertrek nog even deze maissoep op mijn blog zetten. Ik had trek in een halfgebonden soep. Dus wel een beetje dik, maar toch ook wel met nog hele maiskorrels en stukjes ui en paprika erin. De soep heeft een prachtige goud-gele kleur, door de mais en de rode paprika. Na het pureren bleven er wel nog wat velletjes achter in de soep. Maar dat vonden we niet erg: we vonden ‘m erg lekker!

Ingrediënten
2 blikken maiskorrels
1 ui
500 gram snack-paprika’s (of rode punt-paprika’s)
1 kuipje kruidenroomkaas (150 gram)
2 bouillontabletten (groentebouillon)
olijfolie
peper

Bereiding
Pel en snipper de ui. Verhit was olie in een soeppan (of braadpan) en fruit daarin de ui aan. Snij intussen de snack-paprika’s in ringen. Als de ui zacht is, bak dan de paprika even met de ui mee. Giet de mais af en voeg de mais ook toe aan de pan.

Doe een liter water erbij in de pan en voeg de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat even kort doorkoken, tot de ui en paprika zacht zijn. Schep een paar soeplepels met ui, paprika en mais uit de pan en hou die even apart. Haal de pan van het vuur en pureer de soep in de pan met een staafmixer. Pureer de soep tot de gewenste dikte en doe daarna de apartgehouden groenten terug in de pan. Bij het pureren kan er flink wat schuim op de soep ontstaan, maar dat trekt vanzelf weer weg als je de soep terug aan de kook brengt.
Doe de kruidenroomkaas in de soep en breng de soep (opnieuw) aan de kook. Roer regelmatig tot de kaas helemaal is opgelost.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Witlofsoep met mais

Kerrie-maissoep

Chili-maissoep met gegrilde paprika

Rood-geel-groen salade

Mexicaanse chili-soep

Kiprolletjes met spek en banaan (op witte bonen en mais)

Laagjes-salade met krieltjes, gerookte kip en ananas

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *