Vega nasi met gekruide tofu blokjes

door | 3 okt 2020 | avondeten, hoofdgerecht, Oosters, recept, rijst, vegetarisch

Gisteren kwam Lone weer thuis en stond deze vega nasi op het menu. Dít is ‘m geworden, maar bij het boodschappen-doen ben ik echt meerdere keren geswitched qua vega-optie. In eerste instantie was ik van plan om er pulled jackfruit in te doen en vega-spekjes. Maar ze hadden mijn favoriete merk vega spekjes niet meer en toen ben ik ook maar van de jackfruit afgestapt. Na veel wikken en wegen voor het vega-schap heb ik uiteindelijk -heel lui- gekozen voor kant&klaar gekruide asian spice tofu-blokjes. Ik moet bekennen dat ik een beetje spijt kreeg toen ik het pakje open maakte: het rook niet echt lekker en de stukjes voelden een beetje sponsachtig. Maar eenmaal gebakken waren ze heerlijk! Het is altijd een beetje schipperen tussen dochterlief die vegetarisch wil eten en manlief die de “vegetarische meuk” (zijn woorden) zat is. Maar deze nasi was dus echt súper lekker! Zélfs Edwin wilde nog een tweede portie! Een tweede portie! Dat doet ie anders nooit… Dan was het dus echt onwíjs lekker!

Ingrediënten
400 gram rijst
1 pak nasi-groenten (500 gram)
1 bakje gekruide tofu blokjes “asian spice” (180 gram)
1 zakje nasikruiden
1 zakje misosoep
1 bol soloknoflook
2 eetlepels ketjap manis
4 eieren
2 bosuitjes
olie
zout

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking (of in een rijstkoker). Laat de rijst afkoelen en roer los met een vork.

Wel de nasikruiden in wat gekookt water. Roer de misopasta erdoor.

Verhit een scheutje olie in een wokpan en fruit daarin de uien uit het pakket nasi-groenten. Pel en snipper de knoflook. Bak de uien en knoflook even aan en voeg dan de andere nasi-groenten toe. Roerbak een paar minuten mee en voeg dan de gewelde nasi-kruiden toe. Roer goed door.

Roer de rijst door het groenten-kruiden-mengsel. Schep goed om. Laat de pan op middelhoog vuur staan en roer regelmatig om.

Verhit in een scheutje olie in een kleine koekenpan en bak daarin de tofu blokjes lekker krokant.

Roer de gebakken tofublokjes door de nasi.

Breek de eieren in een mengkom en klop ze los met de ketjap. Verhit een nieuw scheutje olie in de nog hete koekenpan en bak roerbak daar de geklutste eieren met ketjap in. Roer goed, zodat je lekker kleine stukjes krijgt. Het ei krijgt door de ketjap een grauw-grijze kleur, maar trust me: met die ketjap is de ei súper lekker!

Roer de ei-stukjes door de nasi.

Snij de bos-uitjes in ringetjes en strooi die over de nasi.
Lekker met satésaus.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Nasi met lekker veel groenten

Nasi (met vlees)

Groenten in zoetzure saus met tofoe

Komkommer-roerbak met sesam en omelet

Vegetarische nasi met tempeh

Egg fried rice

Vegan Surinaamse bami

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *