Ik vind het onwijs leuk om Indiaas te koken. Een mooie reis naar India staat hoog op mijn verlanglijstje! Maar tot het zover is, geniet ik alvast voor… van Indiaas koken. Ik heb een fantástisch kookboek: 50 Curries uit India, van Camellia Panjabi. Het hoe en wat van échte Indiase curries wordt uitgebreid beschreven. En daarnaast staan er een heleboel bijgerechten in, om een zo authentiek mogelijke Indiase maaltijd op tafel te zetten.

Omdat wij niet zo gewend zijn aan super pittig eten pas ik meestal de hoeveelheid peper wel aan. Ik gebruik maximaal de helft van de pepers die in een recept staat aangegeven. De smaken zijn zó afwisselend, dat ik het hete eigenlijk niet mis.
Inmiddels heb ik de meeste specerijen wel in huis die ik nodig heb om Indiaas te koken.

Als er gasten komen eten, dan maak ik graag een paar curries. Vaak één of twee met vlees, en een of meer vegetarische curries. Omdat we al een tijd geen Indiaas hadden gegeten (je bent wel even bezig), heb ik nu alleen voor ons gezin Indiaas gekookt. Een hele vegetarische maaltijd, met als basis een bloemkool-aardappel curry. Daarnaast wilde ik palak paneer maken: spinazie met paneer, een Indiase kaas. Ik twijfelde nog of ik er nog een kikkererwten curry bij zou maken, maar dat heb ik toch niet gedaan. Gelukkig maar, want we hielden hier al vrij veel van over.

Behalve het hoofdgerecht maak ik er ook graag wat bijgerechten bij: een kochumber en een raita.
Vaak doe ik er nog een naan (die koop ik voor ‘t gemak kant&klaar) en een mango-chutney (ook gewoon uit een potje) erbij. En onze Indiase maaltijd is compleet.

De gerechten/recepten zet ik afzonderlijk op mijn blog:
* Cauliflower gashi (bloemkool-aardappel curry uit Mangalore)
* Palak paneer (spinazie met Indiase kaas)
* Klassieke cachumber van ui en tomaat
* Cachumber van worteltjes
* Spinazie raita

Eet smakelijk!

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial