Paprika-courgettesoep met kerrie

door | 24 mei 2019 | eenpansgerecht, recept, snel, soep, vegan, vegetarisch

Vrijdag = thuiswerkdag = soepdag! Ik had nog een paar paprika’s liggen: 2 gele en 2 groene. Met een paar uien, een courgette en kerrie heb ik daar een heerlijk soepje mee gebrouwen… Je kunt deze soep natuurlijk ook maken als je 2 rode en 2 gele paprika’s over hebt. Of vier gele, of vier rode, of vier groene. Misschien ook met 2 rode en 2 groene? Maar ik weet niet wat ’t doet, qua kleur als je die samen pureert. Wat smaak betreft zal ’t wel ok zijn, maar of de kleur er nog een beetje ok uit ziet? En als je geen courgette hebt, kun je die natuurlijk ook vervangen door een aardappel, ofzo. Dat maakt je soep dan toch een beetje gebonden.
Mijn soep was in eerste instantie een beetje flauw. Die twee bouillontabletten zijn voldoende voor 1 liter, maar er kwam natuurlijk nog wel een hele berg groenten bij, die ook wel wat zout konden gebruiken. Je kunt de soep op smaak brengen met zout en peper, maar je kunt ook een 1/2 bouillontablet extra toevoegen. Of iets minder water. Dan wordt je soep iets dikker. Verder is het een lekkere combi paprika’s en kerrie. Die paprika’s worden een beetje zoet als je ze aanbakt, en met de kerrie is dat hartstikke lekker!


Vanavond aten we een héérlijke macaroni-ovenschotel. Maar die zet ik er morgen pas op, want we zijn vanavond naar ’t theater geweest (naar Arjen Lubach!) en ’t is inmiddels al best wel laat. De voorstelling was hartstikke leuk! Voor nu alvast een fijn weekend, in ieder geval!

Ingrediënten
1 courgette
2 groene + 2 gele paprika’s
2 uien
2 bouillontabletten (groentebouillon)
1 eetlepel kerriepoeder
olijfolie
peper en zout

Bereiding
Pel de ui en snij in stukjes. Was de paprika’s, snij ze doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Was de courgette en snij in blokjes. Verhit in een braadpan een scheut olie en fruit daarin de ui aan. Als de ui zacht is, voeg dan de paprika en de courgette toe. Roerbak een paar minuten en strooi dan de kerriepoeder erover. Roer goed door en voeg dan de bouillontabletten en 1 liter water toe.


Breng aan de kook en laat dan op een laag pitje, met de deksel op de pan, een minuut of tien koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Warm nog even door en schep dan in een bord of soepkom. Serveer lekker met soepstengeltjes.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Paprikasoep

Maissoep met paprika en kruidenroomkaas

Kikkererwtensoep met geroosterde paprika

Zoete aardappelsoep met paprika

Courgettesoep met kikkererwten en munt

Courgettesoep met prei en appel

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *