Kikkererwtensoep met geroosterde paprika

door | 12 dec 2019 | eenpansgerecht, lunch, recept, snel, soep, vegan, vegetarisch

Deze week werk ik een extra dagje thuis. Het is nogal een drukke periode, met vorig weekend Sint, gisteren naar mam geweest en aankomend weekend de verjaardag van Lone. Wél heel gezellig, allemaal, maar het kost wél veel energie. Vroeger zou ik gewoon door hebben geraasd en zou ik met hangen en wurgen ’t weekend wel halen, maar als het teveel is, is het teveel en dan moet je even rustiger aan doen. Fijn dus dat ik extra thuis kon werken! Scheelt sowieso al een paar uur slaap en reistijd!
Tussendemiddag heb ik deze soep gemaakt, van ingrediënten die ik nog in de voorraadkast had. Ik vind het een bijzonder geslaagde combi: het zoete, kruidige van de koriander en komijn, met het zoet-scherpe van de geroosterde paprika’s.

Ingrediënten
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 blik tomatenblokjes
2 geroosterde paprika’s (uit olijfolie)
1 ui
1 teen knoflook
1 theelepel komijn
2 theelepels koriander
1/2 theelepel kurkuma
2 bouillontabletten (groentebouillon)
olijfolie

Bereiding
Pel en snipper de ui. Verhit een beetje olie in een braadpan en fruit daarin zacht de ui aan. Pers de knoflookteen erboven uit.

Doe de komijn, koriander en kurkuma erboven en roer even goed door. Bak de kruiden even kort mee en blus dan af met de tomatenblokjes. Snij de geroosterde paprika’s in kleine stukjes en voeg ongeveer de helft van de stukjes paprika aan het tomaten-mengsel toe. Doe ongeveer 2/3 van de kikkererwten erbij, samen met de twee bouillontabletten en een liter water.

Breng aan de kook en laat een minuut of tien zachtjes doorkoken. Haal dan de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg dan de rest van de kikkererwten en het grootste deel van de overgebleven stukjes paprika toe. Hou eventueel wat stukjes paprika apart om mee te garneren. Roer goed door en warm nog een paar minuten door.

Schep de soep op een bord of in een kom en schep er een lepeltje paprika-stukjes op.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Auberginesoep

Kruidige uiensoep met kikkererwten

Harira (Marokkaanse soep)

Chili-maissoep met gegrilde paprika

Bonen in tomatensaus (uit Jamie’s nieuwste boek)

Traybake met gnocchi, pastinaak, puntpaprika en ricotta

Pasta uit de oven met gegrilde paprika, bonen en mozzarella

 

 

 

 

 

 

 

2 Reacties

  1. mam

    Waar heb jij die foto’s gemaakt? Ben je soms stiekem verhuisd?

    Antwoord
  2. Elleny

    Ja leuk, hè? Ik heb een paar nieuwe ondergronden! Wat leuk dat het opvalt! En die soepkom is ook “nieuw”. Uit de Kringloop 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *