Traybake met gnocchi, pastinaak, puntpaprika en ricotta

door | 1 dec 2019 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, pasta, recept, snel, traybake, vegetarisch

Traybakes zijn écht ideaal!!! Even voorbereiden, in de oven en smullen maar! Dit is weer een recept (tenminste, grotendeels) uit De Groene Bakplaat. Het oorspronkelijke recept was voor twee personen. Ik heb de hoeveelheden wat opgeschroefd én de pastinaken toegevoegd. Maar toch was het wat aan de krappe kant voor ons vieren. Gelukkig hadden we nog een toetje, dus we hadden toch wel genoeg.

Ingrediënten
1 pak gnocchi (500 gram, koelvers)
750 gram puntpaprika’s
500 gram snoeptomaatjes
2 pastinaken
2 tenen knoflook
1 bakje ricotta (250 gram)
een paar takjes rozemarijn
een paar takjes peterselie
olijfolie
peper en zout

Bereiding
Verhit de oven voor op 220 graden.
Doe de gnocchi in een grote kom. Breng een volle waterkoker aan de kook en giet dat over de gnocchi. Laat de gnocchi een paar minuten in het kokende water staan en giet dan af door een vergiet. Doe de gnocchi terug in de grote kom. Was de pastinaken en snij ze in plakken. Snij grote plakken in vieren.

Was de puntpaprika’s. Snij het steeltje eraf en verwijder eventuele zaadjes. Snij de puntpaprika’s in ringen. Doe de stukken pastinaak, de ringen van de paprika’s en de snoeptomaatjes bij de gnocchi. Pers de knoflook erboven uit. Rits de naaldjes van de rozemarijn van de steeltjes. Giet er wat olijfolie over en hussel goed door.

Doe de gnocchi en de groenten op een bakplaat. Strooi er wat zout en peper over en zet de bakplaat een half uur in de oven. Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel lepeltjes ricotto over de bakplaat. Knip de peterselie fijn en strooi die over de bakplaat.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook wel lekker?

Traybake met zoete aardappel en voorgegaarde barbecueworstjes

Groene asperges en avocado van de bakplaat

Pastinaaksoep van Jamie

Fusilli met paprikasaus, pistachekruimels en Parmezaan

Gnocchi caprese

Pastinaakstamppot met gekarameliseerde witlof en walnoten

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *