Burger met spek en appel

door | 24 jun 2019 | avondeten, burger, hoofdgerecht, kaas, recept, rund, saus, varken, vlees

We konden wel weer eens iets met vlees eten, vond zoonlief. Ik zei maar even niet dat we toch pas nog vlees op hadden: speklapjes, die kebabbroodjes, en die loempia’s. Waar hij dan trek in zou hebben, wat voor vlees? Mijnheer had wel trek in biefstuk. Welja, toemaar?! Nou vooruit. Zelf had ik wel trek in een lekkere hamburger. Het werd deze, met spek en kaas en appel. En dan komt die biefstuk later deze week.
Het idee van die hamburgers (met appel en tuinkers, enzo) heb ik uit “Het Ultieme Burgerboek”. Ik heb me er wel een beetje makkelijk van af gemaakt: in Het Ultieme Burgerboek maken ze ook de broodjes en de burgers (de patty’s) zelf. Maar ik heb gewoon Italiaanse bollen en rundvlees burgers gebruikt. Maar de topping, die maakt dus de burger en die is top!!! En díe heb ik dus uit dat boek…

Ingrediënten
4 Italiaanse bollen
4 rundvlees burgers
4 plakken pannenkoekenspek
4 plakken kaas
1 appel
1 rode ui
1 sjalotje
tuinkers
peterselie
bieslook
2 eetlepels griekse yoghurt
2 eetlepels magere kwark
1/2 citroen
boter
zout en peper

Bereiding
Pel en snipper de sjalot en knip de bieslook en de peterselie fijn. Meng sjalot, bieslook en peterselie met de yoghurt en de kwark. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper en een kneepje citroensap.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in plakjes.


Verhit een koekenpan en bak daarin de plakjes spek tot ze mooi bruin en lekker knapperig zijn. Haal het spek uit de pan en bak in diezelfde pan de plakjes appel (geen extra vet toevoegen).

Snij de broodjes doormidden en rooster de snijkant ook even in dezelfde pan.
Pel de rode ui en snij deze in dunne ringen.


Verhit in een koekenpan een klontje boter en wacht tot de boter bruin is. Bak de burgers in de pan, tot ze gaar en mooi bruin zijn. Als de burger gaar is, zet dan het vuur laag en leg op elke burger een plakje kaas. Laat de kaas lekker over de burger smelten.

Doe op de onderste helft van het broodje een lekkere klodder van het kwark-yoghurt-mengsel en smeer dat uit. Leg daar een burger met kaas op, gevolgd door een aantal plakjes gebakken appel. Leg daar een plakje gebakken spek op, wat uienringen. Knip wat tuinkers af en strooi die erover heen.
Leg de bovenste helft van het broodje er schuin bovenop.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *