Nacho’s met roomkaas-chili dip

door | 1 jul 2019 | kaas, recept, saus, snel, tussendoortje, vegetarisch

Even een lekker snel en makkelijk receptje, hoor. Want maandag…
Dit is een súper lekkere snack. Lekker voor als je een avondje op de bank hangt, maar toch iets bijzonders wilt. Of als je bezoek krijgt, niet veel tijd hebt, maar ook weer niet een gewone bak chips of borrelnootjes op tafel wilt zetten. Die sweet chilisaus is gewoon zálig met basilicum. En de roomkaas maakt ’t helemaal af! 

Ik heb dit recept van onze onderburen die onder ons woonden toen we nog in een maissonette op de Hollandseweg woonden. Inmiddels zijn zowel zij als wij al járen geleden verhuisd en zijn elkaar uit het oog verloren. Maar zo af en toe maak ik deze snack nog, en dan denk ik met veel plezier terug aan onze tijd op “de gallerij”. Het was ons eerste huisje waar we samen woonden. Het was klein, vol, in de zomer snikheet onder het platte dak en in de winter amper warm te stoken, we hadden geen tuin en op het balkonnetje kon je je kont niet keren, maar we hebben er járen met veel plezier gewoond! En in die tijd hebben we veel leuke en lieve buren (we beschouwden iedereen in het hele complex als “buren”) zien komen en gaan!
Goed, El, genoeg gemijmerd.
Het “recept”!

Ingrediënten
1 zak nacho cheese tortilla chips (en evt een reserve zak)
1 kuipje roomkaas naturel
sweet chilisaus
een paar takjes basilicum

Bereiding
Schep de roomkaas op een schaal en prak met een vork een beetje los. Giet er een flinke scheut chilisaus over. Knip de basilicumblaadjes in reepjes en strooi die over de chilisaus. Leg de nacho chips eromheen.
Dip een nacho-chipje in de roomkaas en chilisaus en pik indien enigszins mogelijk een reepjes basilicum mee.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

De Gelaarsde Kat kruiden-dip

Guacamole

Mexicaanse Chilisoep

Mexicaanse couscoussalade met quesadillas

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *