De Gelaarsde Kat kruidendip

door | 30 nov 2019 | brood, kaas, recept, saus, snel, tussendoortje, vegetarisch

Misschien hebben jullie er nog nooit van gehoord, maar dit is écht de áller-lekkerste dip, ever: De Gelaarsde Kat dip! “Wereld-beroemd in Alphen aan den Rijn en omstreken!” Dit heb ik dan ook voor ’t eerst bij mijn moeder gegeten. De Gelaarsde Kat is een bistro in Alphen en ’t schijnt dat klanten de dip bij ’t stokbrood zó lekker vonden dat ze steeds vaker om ’t recept gingen vragen. Uiteindelijk zijn ze het gaan produceren en nu wordt het in steeds meer supermarkten verkocht. In het karakteristieke roodbruine bakje.
En laatst vond ik het recept via Pinterest. Nou, dat wilde ik proberen, natuurlijk!
In het recept dat ik online vond stond ook nog 2 tenen knoflook, die je erdoor perst. Maar omdat we nog naar een verjaardag gingen, heb ik die achterwege gelaten. Ik moet zeggen dat ik de knoflook niet gemist heb… We waren het er met zijn allen over eens dat deze dip toch wel héél erg dicht bij de échte komt.

Ingrediënten
500 ml Zaanse mayonaise
1 theelepel Worcestersaus
80 gram geraspte kaas (pittig)
1 eetlepel Provencaalse kruiden
20 ml gember siroop
zout & peper
1 takje tijm (optioneel)
1 stokbrood

Bereiding
Snijd de geraspte kaas nog iets fijner. Meng alle ingredienten door de mayonaise. Proef even en breng op smaak met zout en peper.

Doe de dip in een schaaltje en leg er een takje tijm op.
Serveer met stokbrood.
Bewaar wat niet op gaat in de koelkast.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Nacho’s met roomkaas-chili dip

Zelfgemaakte loempia’s

Kebabbroodje

Freddie Mercury’s kip-kerrie-salade

Zelfgemaakte frikandelbroodjes

 

1 Reactie

  1. daniëlle

    Ik had het recept al eens eerder gezien op een andere site en bewaard, maar nog nooit gemaakt. Tot zojuist; ik was eigenlijk op zoek naar een kerriesausje maar bij het scrollen zag ik ineens “De Gelaarsde Kat” staan” en ik wist meteen “dat is die populaire saus die ik ook nog eens wilde maken”. Dus hup, manlief naar de supermarkt gestuurd en de saus staat inmiddels op tafel.
    Omdat ik intussen ook al een knoflooksaus had gemaakt, heb ook ik geen knoflook in de “de gelaarsde kat-dip” gedaan, dat doen we de volgende keer. Want een volgende keer komt er zeker, zo lekker vinden we het!!
    Nu eerst nog even een kerriesaus zoeken en dan lekker gourmetten!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *