Misschien hebben jullie er nog nooit van gehoord, maar dit is écht de áller-lekkerste dip, ever: De Gelaarsde Kat dip! “Wereld-beroemd in Alphen aan den Rijn en omstreken!” Dit heb ik dan ook voor ’t eerst bij mijn moeder gegeten. De Gelaarsde Kat is een bistro in Alphen en ’t schijnt dat klanten de dip bij ’t stokbrood zó lekker vonden dat ze steeds vaker om ’t recept gingen vragen. Uiteindelijk zijn ze het gaan produceren en nu wordt het in steeds meer supermarkten verkocht. In het karakteristieke roodbruine bakje.
En laatst vond ik het recept via Pinterest. Nou, dat wilde ik proberen, natuurlijk!
In het recept dat ik online vond stond ook nog 2 tenen knoflook, die je erdoor perst. Maar omdat we nog naar een verjaardag gingen, heb ik die achterwege gelaten. Ik moet zeggen dat ik de knoflook niet gemist heb… We waren het er met zijn allen over eens dat deze dip toch wel héél erg dicht bij de échte komt.

Ingrediënten
500 ml Zaanse mayonaise
1 theelepel Worcestersaus
80 gram geraspte kaas (pittig)
1 eetlepel Provencaalse kruiden
20 ml gember siroop
zout & peper
1 takje tijm (optioneel)
1 stokbrood

Bereiding
Snijd de geraspte kaas nog iets fijner. Meng alle ingredienten door de mayonaise. Proef even en breng op smaak met zout en peper.

Doe de dip in een schaaltje en leg er een takje tijm op.
Serveer met stokbrood.
Bewaar wat niet op gaat in de koelkast.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Nacho’s met roomkaas-chili dip

Zelfgemaakte loempia’s

Kebabbroodje

Freddie Mercury’s kip-kerrie-salade

Zelfgemaakte frikandelbroodjes