Toetje met mandarijn, mascarpone en kruidnootjes

door | 28 nov 2019 | Hollands, nagerecht, no-bake, recept, snel, zoet

Vanavond hadden we een team-etentje van mijn werk. Dat doen we meestal bij een van de team-leiders thuis en dan nemen allemaal iets lekkers mee. Dat vind ik eerlijk gezegd veel leuker dan bijvoorbeeld ergens “uit eten”. Iedereen loopt gezellig door elkaar heen, proeft van al het lekkers dat collega’s hebben klaargemaakt en kletst met iedereen. Lekker informeel, ontspannen en gezellig. Én ik vind het natuurlijk súper leuk om iets lekkers te maken en mee te nemen.

Dit keer heb ik voor een toetje gekozen. In eerste instantie zat ik te denken aan een variatie op mijn tapioca toetje (die ik ook voor Heel Wageningen Bakt had gemaakt) of het stoofperen-toetje van afgelopen Kerst. Maar toen ik hoorde dat de collega waar ik vaak naast zit (we hebben officieel geen vaste plek op kantoor, maar we zijn allebei meestal zo vroeg dat we altijd aan onze “eigen” vaste flex-desk kunnen zitten) niet van stoofperen houdt, wilde ik toch ander soort fruit gebruiken. Lone kwam op het idee van mandarijntjes: een beetje zuur als lekkere tegenhanger voor de zoete mascarpone-creme. Toen waren de kruidnootjes er snel bij bedacht, natuurlijk. Gisteravond heb ik het toetje al proef-gemaakt en ze waren zálig (al zeg ik het zelf).
Vanavond heb ik 12 glaasjes gemaakt, al had ik de ingrediënten meer dan ver-drie-voudigd. Achteraf gezien had ik beter iets kleinere porties kunnen maken, want iedereen zat al flink vol van alle hapjes en dan is zo’n mascarpone-toetje wel héél machtig, natuurlijk.

Ingrediënten (voor 4 personen)
4 mandarijntjes
125 gram mascarpone
125 ml slagroom
3 eetlepels kristalsuiker
25 gram witte chocolade
4 handjes kruidnoten
4 eetlepels schuddebuikjes
(4 potjes of glaasjes)

Bereiding
Pel de mandarijntjes en verwijder zoveel mogeljk van de witte draadjes. Van een collega (diezelfde die niet van stoofpeertjes houdt) kreeg ik een geweldige tip om heel handig mandarijntjes te pellen: snij de onderkant en de bovenkant van de mandarijn, snij ‘m in en dan kun je heel makkelijk de schil er af halen.
Hou vier mooie partjes apart en snij de rest van de mandarijn-partjes in stukjes.

Hak de witte chocolade in kleine stukjes. Klop de slagroom op met de suiker tot de slagroom stevige pieken vormt. Doe de mascarpone en de witte chocoladestukjes bij de slagroom in de kom. Roer goed door elkaar.
Doe in elk van de 4 glaasjes een handje kruidnootjes. Doe in elk glaasje een flinke eetlepel mascarpone-creme en smeer de mascarpone een beetje uit over de kruidnootjes. Verdeel de mandarijnstukjes over de vier glazen. Verdeel de rest van het mascarponemengsel over de mandarijnstukjes. Strooi in elk glas een eetlepel schuddebuikjes op de mascarpone en leg er een partje mandarijn op.

Eet smakelijk!

Misschien vind je deze toetjes ook wel lekker?

Stoofpeertoetje

Tataaaaa Tapioca!

Dé Semi-Freddo (met hazelnoot en karamel)

Broodpudding van croissants met karamelsaus

Ananas-mango-banaan crumble

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *