Pannenkoek met Thaise roerbakgroenten en cashewnoten

door | 29 nov 2019 | avondeten, hoofdgerecht, Oosters, recept, vegetarisch

Weten jullie wat voor dag het is, vandaag? Jajaja, ik snap dat je eerste gok “Black Friday” is, want daar worden we al zo’n beetje de hele week mee doodgegooid in de media. En het ís natuurlijk wel Black Friday. In Amerika, de dag na Thanksgiving. Maar dat bedoelde ik niet.
Ik bedoelde natuurlijk Sint Pannekoek! 29 november! Eerlijk gezegd was ik deze “feestdag” bijna vergeten, maar gelukkig was het op de radio, vandaag. Ik had eigenlijk risotto gepland voor vandaag. Maar ja, als het Sint Pannekoek is, dan moeten we natuurlijk pannenkoeken eten, he?
Nu vind ik zo’n zoete pannenkoek wel lekker als toetje, maar als avondeten heb ik toch liever iets hartigs… Daarom heb ik gevulde pannenkoeken gemaakt met roerbakgroenten en Thaise woksaus. Ik vond het erg lekker, maar de kinderen vonden ’t niet zo. Maar er waren natuurlijk ook gewone pannenkoeken. Met stroop of suiker. Of spek of kaas. En of je ’t nu hebt gevierd of niet: een vrolijke Sint Pannekoek, allemaal!

Ingrediënten
ongeveer een pond bloem
ongeveer een liter melk
4 eieren
boter om in te bakken
1 zak Japanse roerbakgroenten (400 gram)
1 pakje (milde) Thaise wokpaste
een paar handjes cashewnoten

Bereiding
Maak het pannenkoekenbeslag: doe de bloem in een grote mengkom en
doe ongeveer de helft van de melk en de eieren erbij. Roer goed door elkaar met een garde. Het is nu een flink dik beslag, en het voordeel is dat je klontjes er vrij makkelijk uit kunt roeren. Blijf roeren tot je een glad beslag hebt. Roer er dan zoveel melk door tot het beslag de juiste dikte heeft. Als je beslag te dun wordt, roer er dan gewoon nog wat extra bloem doorheen.

Roerbak intussen de roerbakgroenten. Verhit een beetje olie in een wokpan en bak daarin de roerbakgroenten aan. Doe de wokpasta erbij in de pan en roer goed door. Laat op een laag pitje zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.
Verhit een klontje boter in een (pannen)koekenpan met anti-aanbaklaag. Schep een soeplepel beslag in de pan en laat het beslag uitlopen. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is, en de onderkant lichtbruin. Keer de pannenkoek om: als het lukt door ‘m in de lucht te gooien, maar met een spatel of een deksel is natuurlijk ook goed.

Als de onderkant ook goudbruin is, laat de pannenkoek dan uit de pan op een bord glijden. Schep de roerbakgroenten met een schuimspaan uit de wokpan, laat even uitdruppen en leg op de pannenkoek. Strooi er indien gewenst een handje cashewnoten over. Rol de pannenkoek op.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook wel lekker?

Sint Pannekoek

Kaasomelet gevuld met koolsalade en avocadodressing

Burrito met groenten, pasta en pesto

Wraps met gerookte kip, mango en munt-limoendressing

Kip Siam

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *