Sinterklaas fudge

door | 5 dec 2019 | kids, no-bake, recept, tussendoortje, zoet

Vanavond hebben we Sinterklaas gevierd bij ons thuis met ons gezin en mijn moeder. Eerst hebben we mini-pizza’s uit de pizzarette gegeten. En daarna gezellig de cadeautjes uitgepakt. Iedereen had voor iedereen een cadeautje gekocht. Jullie raden nooit wat ik van de Sint heb gehad…  Een kip!!! Nou ja, niet een die in de tuin gaat rondscharrelen, maar een adoptiekip! Die blijft gewoon wonen op de biologische boerderij, bij al haar kippenvriendinnen. En ik mag af en toe een doosje biologische eieren ophalen bij een winkel in de buurt. Wat een leuk en bewust cadeau-idee, hè? Behalve de adoptiekip heb ik ook nog een paar kookboeken (altijd fijn!) en een dekbedovertrek (ook fijn!) gekegen. Mam, Edwin en de kinderen zijn ook verwend. Het was weer een heerlijk avondje!

Bij Sinterklaas hoort natuurlijk lekkers! Behalve de gevulde speculaas die ik gisteren heb gemaakt, had ik ook nog een Sinterklaasfudge gemaakt. Hartstikke makkelijk en leuk om samen met de kinderen te maken! Het snijden was wel wat lastig, maar met een super scherp mes kom je wel door de tumtummetjes en de harde snoepjes heen.

Ingrediënten
300 gram chocolade
1 blikje gecondenseerde melk
100 gram kruidnoten
150 gram snoepgoed en/of Sinterklaas schuimpjes

Bereiding
Doe de gecondenseerde melk in een steelpannetje. Breek de chocolade in stukjes en doe die bij de gecondenseerde melk. Verwarm op een laag pitje. Roer regelmatig tot alle chocolade is gesmolten.

Bekleed intussen een niet te grote spingvorm met bakpapier. Zoek een handje van de mooiste snoepjes uit en hou die apart. Hou ook een handje kruidnoten apart. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de kruidnootjes en het snoepgoed door het chocolade-mengsel.

Giet het chocolade-mengsel met kruidnoten en snoepjes in de springvorm.

Verdeel de kruidnoten en snoepjes die je apart hebt gehouden erover en druk iets aan. Laat de fudge afkoelen. Zelf heb ik de springvorm met fudge in de bijkeuken gezet.

Haal de springvorm los en verwijder het bakpapier. Snij de fudge in niet te grote stukken.

Eet smakelijk!

Update: die harde snoepjes (die kleine balletjes en die rechthoekjes met een letter) kun je beter niet door de chocolade roeren, want die zijn echt kanon-hard. Leuk voor de versiering, maar voor erin zou ik ’t bij kruidnoten en schuimpjes houden.

 

Misschien vind je dit ook wel lekker?

Gevulde speculaas

Kruidnootjes

Pepernoten

Borstplaat

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *