Pindaburgers met Chinese koolsalade

door | 31 dec 2019 | avondeten, burger, hoofdgerecht, recept, rijst, salade, snel, vegetarisch

Terwijl het oliebollenbeslag staat te rijzen en de vegetarische “saucijzen”-broodjes in de oven staan, type ik mijn laatste blogje van dit jaar: deze heerlijke pindaburgers met Chinese kool salade, die we gisteren aten. Dit recept kreeg ik van een collega en het komt uit een hele oude allerhande. Wij gaan zo aan de hapjes en de spelletjes, maar eerst wil ik jullie een hele fijne jaarswisseling wensen! Ik hoop dat 2019 een goed jaar voor jullie was! Was het een jaar waarin het geluk je toe lachte? Of leek alles tegen te zitten en moest je alle zeilen bij zetten om overeind te blijven? Begin je vol goede moed aan een nieuw jaar, of zet je je eerst nog schrap voor naderend onheil? Ik wens jullie een mooi en zorgeloos jaar, met gezondheid, geluk en bovenal liefde toe. Maak er hoe dan ook het beste van, van 2020!

Ingrediënten
100 gram gezouten pinda’s
3 sneetjes volkorenbrood (zonder korst)
4 eetlepels pindakaas
1 ui
1 blik perziken (400 gram)
1 eetlepel ketjap manis
1/2 Chinese kool
2 eetlepels slasaus
klontje boter (ongeveer 25 gram)
olijfolie
2 kopjes rijst

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Hak de pinda’s en het volkorenbrood (zonder korst) fijn in de keukenmachine. Doe de pinda’s en broodkruimels in een mengkom. Pel de ui, snij in grove stukken en doe die samen met een halve perzik in de keukenmachine. Maal de ui en perzik fijn in de keukenmachine en doe ze samen met de pindakaas, ketjap en 2 eetlepels van het perzikvocht bij het pindamengsel in de mengkom. Breng op smaak met zout en peper. Kneed goed door elkaar.

Verdeel het mengsel in vieren en kneed er vier burgers van.

Verhit een scheutje olie met het klontje boter in een koekenpan en bak daarin de pindaburgers aan beide kanten mooi bruin. Draai voorzichtig om.
Snij intussen de Chinese kool fijn: snij de harde stronk eruit en snij in dunne repen. Doe de Chinese kool met de slasaus in een kom en roer goed door. Snij de rest van de perziken in plakjes.

Schep wat rijst op en schep er wat Chinese kool salade naast. Leg een in plakjes gesneden halve perzik op de Chinese kool salade. Leg er een pindaburger naast.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Vegetarische pompoenburgers

Pompoen-pecanburger

Falafel

Cashewnotenburger

Vegetarische nasi met tempeh

Indische pindasoep (van Nio)

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *