Vandaag hebben we wéér gebarbecued, want ik had nog wat vlees over van de BBQ van eergisteren. Als vega-BBQ gerecht voor mijzelf en Lone had ik deze tempeh-saté spiesjes gemaakt. Met pindasaus. Én groentespiesjes met halloumi. En Edwin en Free hadden vleesjes van de barbecue.
Volgende keer denk ik dat ik een beetje zout toevoeg, ik dacht dat dat niet nodig was door de ketjap, maar zonder pindasaus waren ze een beetje flauw. Al met al vond ik het wél een succes. De pindasaus haalde de smaak heel goed op. En de tempeh heeft een lekkere bite!

Ingrediënten
1 blok tempeh (400 gram)
4-5 eetlepels ketjap manis
1-2 eetlepels sesamolie
1 theelepel komijn
1/2 theelepel gemalen koriander
1/4 theelepel serehpoeder
1 theelepel gemberpuree
snufje rookaromapoeder (of 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder)
1 bol soloknoflook (of 2 tenen)
evt peper en zout

Bereiding
Doe in een kommetje de ketjap, sesamolie, komijn, koriander, serehpoeder, rook-aroma, gemberpasta. Pers de knoflook erboven uit en roer alles goed door. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe (afhankelijk van hoe zout je ketjap is).

Neem de tempeh uit de verpakking en snij het blok in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snij die plakken eenmaal door, zodat je een soort blokjes krijgt. Giet het ketjap-mengsel in een afsluitbare plastic bak en doe de tempeh-blokjes erbij.

Doe de deksel op het bakje en draai het bakje om-en-om, totdat alle tempehblokjes onder de marinade zitten. Zet de bak minstens een uur in de koelkast.

Rijg de gemarineerde tempeh-blokjes op satéprikkers en grill de spiesjes aan beide kanten op de hete barbecue.

Lekker met satésaus. Die kun je kant&klaar kopen, maar je kunt ‘m natuurlijk ook zelf maken, volgens het recept in dit blogje.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Vegetarische nasi met tempeh

Groenten op de barbecue

Spaghetti bolognese met tempeh

Gado gado met omeletreepjes

Nasi met pindasaus

Indische pindasoep (van Nio)

Gado gado van de bakplaat