Saladetaart

door | 22 aug 2020 | lunch, no-bake, recept, salade, varken, vlees

Poeh, poeh, het was me het dagje wel, vandaag. Vanmorgen kwam een goede vriend onze door hedera overwoekerde vlier bevrijden. Dat is me een partij opgeknapt, zeg! Na een gezamenlijke lunch, waarvoor ik o.a. deze salade taart had gemaakt, ben ik met Lone naar Enschede gereden.
Via-via hebben we deze kamer aangeboden gekregen. Ik durfde het nog niet eerder te schrijven, want ik wilde het niet jinxen en ik was bang dat het niet door zou gaan. Vandaag hebben we kennis gemaakt en de kamer bekeken. Het klikte heel goed met de eigenaar en andere huisgenoot en ze kan de kamer in ieder geval het komende half jaar huren. Het is eigenlijk een hele zolderverdieping, met een kamer die ze als woonkamer kan gebruiken, een klein slaapkamertje en een eigen keukentje! Ik moet er nog maar even niet teveel aan denken dat mijn moppie bijna het huis uit gaat… Ik zal haar wel missen. Maar ik hoop vooral dat ze daar haar draai kan vinden en het net zo naar haar zin zal krijgen als ik toen ik in Wageningen ging studeren. Ik hoop dat ze geen tijd heeft om ons te gaan missen.
Volgende week begint haar online introductie-week en de week daarna begint haar opleiding. Komende week gaan we bedenken wat ze allemaal mee moet nemen. En dan gaan we kijken wanneer we een verhuisbus kunnen huren.
Bron-vermelding: dit recept-idee heb ik niet zelf bedacht; ik heb het gezien op LeckerSchmecker.

Ingrediënten
(ik wist niet precies hoeveel ik nodig zou hebben — hieronder de hoeveelheden die ik gebruikt heb, niet wat op de foto staat)
1 pak tortilla’s
1 komkommer
1 krop ijsbergsla (niet op de foto)
1 zakje ijsbergsla
3 eieren
1 rode + 1 gele paprika
3 of 4 plakjes ham
3 tomaten
2 eetlepels kruidenroomkaas
1/2 potje augurkenschijfjes
optioneel: caesardressing

Bereiding
Kook de eieren tot ze hard zijn. Laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en snij ze met een eisnijder in plakjes.
Pluk de buitenste grote bladeren van de krop ijsbergsla en snij de dikke nerf er uit. Bekleed een springvorm met de ijsbergsla-bladeren. Besmeer een tortilla met kruidenroomkaas en leg die in de springvorm. Verdeel er een handje ijsbergsla over en leg er weer een tortilla op. Schil de komkommer en snij in dunne plakjes. Snij de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in repen. Snij de tomaten in dunnen plakjes. Leg nu steeds afwisselend een laagje van één van de ingrediënten en een tortilla op. Druk tussendoor stevig aan.

Ik had de volgende laagjes: kruidenroomkaas met ijsbergsla, komkommer, ham, gele paprika, tomaat, augurk, rode paprika (met ijsbergsla en wat kruidenroomkaas), eiplakjes. De volgorde maakt niet zoveel uit. Je kunt ook andere vulling gebruiken, bijvoorbeeld mais, kaas, of danish blue. Wat je maar lekker vindt!
Druk de taart goed aan en dek af en met folie. Zet de saladetaart tot gebruik in de koelkast.

Snij met een scherp mes in punten.

Sprenkel er was slasaus over. Ik heb gekozen voor caesardressing. Maar je kunt natuurlijk ook een andere dressing gebruiken. Of het gewoon helemaal weg laten.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Broodje gezond

Tortillataart

Quesadilla’s met vegetarisch gehakt en avocado en maistomatensoep

Wraps met gerookte kip, mango en munt-limoendressing

Burrito met groenten, pasta en pesto

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *