Als brunch aten wij broodjes gezond, vandaag. Lekker, hoor! Een broodje gezond is natuurlijk niet echt “gezond”. Die paar blaadjes sla en een plakje tomaat maken het niet opeens gezónd dat je én kruidenkaas én kaas én ham én ei op je witte broodje doet. Maar het is wél lekker. En wél gezonder dan een frikandelbroodje, zullen we maar denken… En ach, het is vakantie!

Ingrediënten
1 vers stokbrood
1 kuipje kruidenroomkaas
1 zakje jonge bladsla
4 plakken jong belegen kaas
4 plakken gebraden ham
4 eieren
1/2 vleestomaat
1/2 komkommer
een paar geschrapte worteltjes
optioneel: een paar takjes peterselie

Bereiding
Kook de eieren hard (ik heb daar zelf een eier-timer voor die ik meekook en waarop ik precies kan zien hoe hard de eieren zijn). Laat ze schrikken in koud water.
Snij het stokbrood in vier gelijke stukken en snij deze open.
Besmeer beide helften royaal met kruidenroomkaas. Leg op één van de helften een handje sla en leg daar een net iets schuin dubbelgevouwen plak kaas op.
Was de vleestomaat en verwijder het kroontje. Snij 4 plakken van de tomaat. Leg een plak tomaat op de kaas. Schil de komkommer en snij in dunne plakjes. Leg een waaiertje van komkommerplakjes op de tomaat.
Rasp de worteltjes op de blokrasp. Leg op de andere helft van het broodje een handje wortelrasp. Leg er een (schuin) dubbelgevouwen plak ham op. Pel de eieren en snij ze met een eisnijder in plakjes. Leg de plakjes ei op de ham. Versier eventueel met een takje peterselie.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Broodje brie met rucola melange, viervruchten confiture en komkommer

Stokbroodje scamorza en prosciutto

Pulled Jackfruit-kerriesalade

Freddie Mercury’s kip-kerrie salade

Ciabatta met tonijn en Danish blue

Broodje met zalm en roerei

De Gelaarsde Kat kruidendip

Zelfgemaakte frikandelbroodjes