Pulled Jackfruit-kerriesalade

door | 27 mrt 2020 | brood, lunch, recept, salade, snel, vegetarisch

Het lijkt er op dat we een beetje onze draai beginnen te vinden. Ja, ik wil niet te vroeg juichen, hoor, maar het lijkt steeds beter te gaan. Zoonlief heeft zo goed als al zijn huiswerk van deze week af. En vandaag heeft hij heel enthousiast zitten werken aan een opdracht voor techniek om een 3D ontwerp te maken op de computer.
Lone heeft vandaag haar laatste toets achter de rug. In principe is ze geslaagd, nu. Maar in een mail van school werd er gewaarschuwd dat “leerlingen nu nog niet zelf kunnen bepalen of ze geslaagd zijn”. Komende week komt er meer duidelijkheid over de zak/slaag-regeling. Dus we wachten voor de goede orde nog maar even met de vlag uit hangen. Maar komend weekend ga ik wél alvast een taart voor haar bakken!
Wij aten stokbroodjes met deze pulled jackfruit kerriesalade. Het was echt héérlijk! Die jackfruit is een súper goed alternatief voor pulled chicken! En de saus op basis van avocado (met relatief weinig mayo) is, denk ik, ook heel gezond! Het enige nadeel is dat de avocado relatief snel verkleurt. Je kunt de salade daarom het beste meteen serveren. Je zou eventueel wat citroensap over de avocado kunnen sprenkelen, tegen het verkleuren, maar dan vinden onze kinderen het te zuur, dus dat doe ik liever niet. En als de salade helemaal vegan wilt maken, dan kun je de mayo vervangen door vegan mayo, of een fijngesneden tomaat.
Bronvermelding: dit recept heb ik uit de Allerhande.

Ingrediënten
1 blik Jackfruit (550 gram)
1 flinke theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel uienpoeder
2 eetrijpe avocado’s
2 eetlepels mayonnaise
1 appel
peper, zout
olijfolie
1 zakje gemengde sla (75 gram)
2 afbak baguettes

Bereiding
Verwarm de oven voor en bak de baguettes af volgens de aanwijzing op de verpakking.
Doe de jackfruit in een vergiet en spoel af onder de kraan. Laat goed uitlekken. Pluk de draderige delen met twee vorken uit elkaar en prak harde delen fijn.

Verhit een scheut olie in een wokpan en bak de jackfruit een paar minuten aan. Strooi dan de uienpoeder en kerriepoeder er over en roer goed door. Bak nog een paar minuten en neem dan de pan van het vuur.

Snijd de avocado doormidden en draai de helften van elkaar. Snij de helften nogmaals door en verwijder de pit. Trek de schil van het vruchtvlees. Snij het vruchtvlees in stukjes en prak de avocado met een vork, maar laat een deel van de stukjes avocado nog heel. Roer de mayonaise erdoor en roer door de gebakken jackfruit.

Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine blokjes en roer die door het jackfruit-avocado-mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snij de afgebakken broodjes door en leg er wat gemengde sla in. Schep er royaal wat kerriesalade op.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Freddie Mercury’s kip-kerrie salade

Appeltje-eitje salade

Rood-geel-groen salade

Huzarensalade

Salade met makreel en appel

Waldorfsalade

Pulled turkey rendang

Vegan coleslaw met avocado

Wraps met gerookte kip, mango en munt-limoen dressing

Guacamole

De Gelaarsde Kat kruidendip

Bieten-walnoot hummus

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *