Quesadilla’s met vegetarisch gehakt en avocado en mais-tomatensoep

door | 9 apr 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, mexicaans, recept, snel, soep, tortilla, vegetarisch

Dit was eigenlijk een beetje een improvisatie-gerecht, maar het bleek een regelrechte favoriet! Net als vorige keer dat we quesadilla’s aten. Ik denk dat ik die vaker op het menu moet zetten… Je kunt uiteraard ook de quesadilla’s eten zonder de soep, laat dan de bouillonblokjes en het blik tomatenblokjes weg. Maar ik vond het een heerlijke manier om meteen de rest van de mais op te maken. En deze soep past er heel goed bij.
Het omdraaien van de quesadilla’s, daar moest ik wel een beetje handigheid in krijgen. Uiteindelijk ging het ’t beste als ik de quesadilla eerst aan de ene kant in een koekenpan bakte en dan de koekenpan één-twee-hop omdraaide met de pannenkoekenpan erboven. Vanuit de pannenkoekenpan kon ik heel makkelijk de quesadilla op een bord laten schuiven, zonder dat de tortilla’s verschoven of de vulling eruit viel. Maar kijk maar even wat voor jou het beste werkt.

Ingrediënten
1 pak tortilla’s (8 stuks)
3 paprika’s (rood, geel, groen)
4 avocado’s
3 trostomaten
3 rode uien
1 blikje mais
1 bakje vegetarisch rul gehakt (175 gram)
300 gram geraspte kaas
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel chili con carne kruidenmix
2 bouillontabletten (groentebouillon)
olijfolie
peper en zout

Bereiding
Doe de tomatenblokjes met 1 liter water en 3/4 van de maiskorrels en de twee bouillontabletten in een pan. Breng aan de kook. Laat even doorkoken. Schep een paar soeplepels soep (en dan vooral de tomatenblokjes en maiskorrels) uit de pan in een maatbeker. Pureer met een staafmixer en giet weer terug in de soep.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak daarin het vegetarische gehakt aan. Strooi de chili con carne kruidenmix erover en roer goed door. Neem de pan van het vuur.

Maak de groenten schoon. Was de tomaten en snij ze in blokjes. Was de paprika’s, snij doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de rode uien. Snij de avocado’s doormidden, verwijder de pit en trek de schil eraf. Snij het vruchtvlees in blokjes. Roer de groenten goed door elkaar.

Zet een koekenpan op het vuur en leg daar een tortilla in. Strooi er een handje geraspte kaas op en schep daar een laagje groente-mengsel over. Strooi daar wat gekruid vegetarisch gehakt over. Strooi daar weer een handje geraspte kaas over en dek af met een tweede tortilla. Druk even goed aan. Bak de quesadilla tot de onderste tortilla licht begint te bruinen en een beetje knapperig wordt en de onderste laag kaas gesmolten is. Draai de quesadilla dan om. Ik vond dat het makkelijkst met behulp van een pannenkoekenpan. Leg die (omgekeerd) op de pan met de tortilla en draai de pannen (één-twee-drie-hop!) in één keer om. Bak de andere kant van de quesadilla tot ook de andere tortilla knapperig is en de kaas gesmolten.

Laat de quesadilla uit de pan op een bord of snijplan glijden. Snij de quesadilla in vieren.
Bak op dezelfde manier de andere tortilla’s.

Serveer de punten quesadilla met een kop soep. Garneer de soep eventueel met een klein schepje gekruid vegetarisch gehakt en een klein plukje geraspte kaas.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Chili con carne

Mexicaanse couscoussalade met quesadilla’s

Tortillataart

Burrito met groenten, pasta en pesto

Guacamole

Tortilla met kip, groenten en mais

Mexicaanse chilisoep

Kaasomelet, gevuld met koolsalade met avocadodressing

Krulfriet met kip, cherry tomaatjes, rode ui, avocado en kaas

Nacho’s

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *