Nacho’s

door | 30 dec 2019 | kaas, mexicaans, oven, recept, snel, tortilla, traybake, tussendoortje, vegetarisch

Dochterlief had gisteren een groepje vrienden uitgenodigd om Talisman te komen spelen. Dat is een bordspel dat héééeéél lang duurt. Om elf uur ’s ochtends stonden ze voor de deur. En tegen een uur of zes was Talisman afgelopen en gingen ze gewoon nog even door met het spelletje “Exploding Kittens”.
Ik mocht voor ’t eten zorgen. Tussen de middag tosti’s. Als middag-snack deze nacho’s uit de oven, als avondeten lasagne (natuurlijk vegetarisch) en s’mores als toetje.
We hadden geen kind aan ze. Ze mogen gerust vaker komen!

Ik heb wel een hele leuke foto van de jongelui genomen, maar die mag natuurlijk niet op mijn blog zetten… Daarom alleen een foto van het spelbord.

Ingrediënten
2 zakken tortilla-chips
200 gram geraspte kaas
1 klein blikje mais
200 gram creme fraiche
1 vleestomaat
1 groene peper
2 sjalotjes
1 teen knoflook

Bereiding
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Doe de tortilla chips in een grote braadslee of ovenschaal. Doe de cremefraiche in een steelpannetje en zet op een laag pitje. Knijp de knoflook erboven uit en doe 3/4 van de geraspte kaas erbij. Roer af en toe, tot de kaas gesmolten is.

Pel de sjalotjes en snij in dunne ringen. Giet de mais af. Snij de vleestomaat doormidden en verwijder met een koffielepel de zaadjes. Snij de tomaat in kleine blokjes.
Snij de groene peper doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij in dunne ringetjes.

Als de cremefraiche lekker vloeibaar is, en de geraspte kaas gesmolten, verdeel het dan over de nacho-chips. Ik heb met een lepel hier en daar klodders op de chips laten vallen. De klodders heb ik nog een beetje uitgesmeerd met de lepel. Strooi de rest van de geraspte kaas, tomatenblokjes, uien-ringetjes, maiskorrels en peper-ringetjes over de nacho-chips.

Zet de oven op de hoogste grill-stand en zet de schaal met nacho’s eronder.
Hou goed in de gaten en haal de schaal weer uit de oven als de nacho’s bruin beginnen te kleuren en de kaas gesmolten is.

Eet de nacho’s lekker uit de ovenschaal, of schep wat op een bordje.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Mexicaanse chilisoep

Chili con carne

Guacamole

Mexicaanse couscoussalade met quesadillas

Tortillataart

Nacho’s met roomkaas-chili dip

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *