Deze “snelle” hachee aten we gisteren. Nou ja, snel? “Sneller”, eigenlijk. Als in: met gehakt in plaats van stoofvlees, dus het hoeft geen uren te stoven. Maar de ui wordt wel het lekkerste als het toch wel een uurtje op staat, zodat ze lekker zacht en zoet worden. Dus echt héél snel is het niet. Relatief snel, zeg maar. Maar terwijl de hachee lekker staat te sudderen hoef je niet zoveel meer te doen. Ja, af en toe nog even roeren, en de aardappelen opzetten. Maar that’s it. Dus dan kun je in de tussntijd lekker even neerploffen. Of even wat anders nuttigs gaan doen, natuurlijk. Maar ik koos voor dat eerste…
Gehakt hachee
Heerlijke "snelle" hachee, met gehakt in plaats van stoofvlees.
- 500 gram Gehakt ((half om half))
- 1½ kilo Uien
- 2 eetlepels Boter
- 1 eetlepel Bruine basterd suiker
- 1 eetlepel Bloem
- 2 eetlepels Balsamico azijn
- 1 Bouillonblokje ((rund))
- 4 Kruidnagels
- 2 Laurierblaadjes
- Zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar.
-
Pel de uien en snij ze in (halve) ringen.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak daarin het gehakt rul. Voeg, als het gehakt rul en gaar is, de uienringen toe en bak die mee tot ze glazig zijn.
-
Strooi de bloem erover en roer goed door. Los de bouillontablet op in 400 ml water en giet de bouillon bij het gehakt en de uienringen. Roer de bruine basterdsuiker, de balscamico azijn, de laurierblaadjes en de kruidnagel erdoor. Breng aan de kook en laat daarna op een laag pitje ongeveer een uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Roer af en toe even door. Proef even en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Haal de laurierblaadjes en de kruidnagels uit de hachee.
-
Schil de aardappelen en snij ze in stukken van vergelijkbare grootte. Breng aan de kook in een pan met ruim water met wat zout. Giet af als ze gaar zijn.
-
Schep wat gekookte aardappelen op een bord en schep er wat van de gehakt-hachee over.
-
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
0 reacties