Cappuccinocake met advocaatglazuur

door | 7 apr 2022 | [gesponsord], cake, oven, recept, tussendoortje, zoet

Tadaaaaa! Valt jullie iets op aan mijn foto’s? Ik heb een nieuwe ondergrond! Het was steeds een beetje puzzelen, met de ingrediënten foto’s, hoe en waar ik die kon nemen. In mijn oude keuken had ik daar een perfect hoekje voor, maar dat heb ik niet in deze keuken. Mijn inductieplaat is te glimmend, ik had wel een matje maar dat vond ik eigenlijk te donker, de houten afdekplaat vond ik een gedoe om elke keer neer te leggen en daarna weer weg te halen. En ik was bang dat ik daar mijn inductieplaat of aanrecht mee zou beschadigen.
Maar een tijdje terug kreeg ik een mailtje van fotocadeau.nl of ik interesse had in een samenwerking? Ik mocht iets uitkiezen van hun site als ik er wat over zou schrijven op mijn blog. Nou en óf ik dat wilde! Fotocadeau heeft een inductie afdekplaat: zo’n inductiebeschermer zou ideaal zijn als ondergrond voor mijn foto’s! Ze hebben allerlei designs waar je uit kunt kiezen, zoals kruiden en specerijen, marmer, stillevens, bloemen, dieren, steden, kunst of food-foto’s. Of je kunt er een eigen foto op af laten drukken. Ik heb een mooie uitgezocht met betonlook. Past goed bij onze vloer (die is ook betongrijs) en het is mooi neutraal om foto’s op te maken. Het staat niet alleen leuk, zo’n afdekplaat, maar het beschermt de inductieplaat ook tegen krassen, want ik ben natuurlijk hartstikke zuinig op mijn inductieplaat. Én met zo’n inductiebeschermer kun je de inductieplaat ook nog als extra werkblad gebruiken, als je niet zo’n grote keuken hebt, zoals ik. Ideaal!
Mijn eerste recept met mijn nieuwe foto ondergrond, is deze cappuccino cake met glazuur van advocaat. Héérlijk!
En ik hoop dat jullie mijn betonlook-ondergrond net zo leuk vinden als ik, want die ga ik vanaf nu heel vaak gebruiken als ondergrond voor mijn ingrediënten-foto’s.

Ingrediënten
200 gram boter + een klontje extra om in te vetten
200 gram witte basterd suiker
4 eieren
3-4 maatschepjes instant cappuccino
200 gram bloem
1,5 theelepel bakpoeder
een snuf zout
5 eetlepels advocaat
125 gram poedersuiker

Bereiding
Haal de boter op tijd uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop de boter met de basterdsuiker en de snuf zout tot een romige massa. Klop dan één voor één de eieren erdoor. Voeg steeds het volgende ei pas toe als het vorige er helemaal door gemengd is. Als alle eieren erdoor zijn geklopt, klop dan de cappuccinopoeder erdoor. En meng tot slot (kort!) de bloem en het bakpoeder door het mengsel.

Vet een cakevorm goed in met een klontje boter. Spatel het beslag in de cakevorm. Bak de cake in ongeveer een uur gaar. Hou de eerste drie kwartier de ovendeur dicht en check dan of de cake al gaar is, door er een satéprikker in te steken. Als die satéprikker er droog uit komt, dan is de cake gaar.

Laat de cake eerst een minuut of vijf afkoelen in de vorm en laat ‘m dan verder afkoelen op een rekje.

Maak het glazuur als de cake is afgekoeld. Roer de poedersuiker en de advocaat door elkaar. Voeg eventueel nog wat extra poedersuiker toe om het glazuur wat dikker te maken, of nog wat advocaat om het glazuur nog wat dunner te maken.

Leg de cake op een bakpapier en giet het glazuur erover. Laat het glazuur iets uitharden.

Snij de cake in plakken.

Eet smakelijk!

Wil jij ook een afdekplaat inductie van Fotocadeau.nl om jouw inductieplaat te beschermen en jouw keuken helemaal af te maken? Neem dan eens een kijkje op fotocadeau.nl. Er zit er vast wel iets voor je bij!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Cappuccino cupcakes

Frambozencake

Nigella’s mandarijnen-cake

Ricottacake met blauwe bessen

 

Bananenbrood (bananencake)

Advocaat-cappuccino toetje met café noirs

Advocaat-tiramisu

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *