Advocaat-cappuccino toetje met café noirs

door | 10 mrt 2022 | nagerecht, no-bake, recept, snel, vegetarisch, zoet

Mijn foto’s zijn helaas een beetje donker, maar dit is zó’n onwijs lekker toetje dat ik ‘m toch op mijn blog wilde zetten! Dit is misschien wel mijn lievelings combi in een toetje: cappuccino en advocaat. En het is súper simpel om te maken. Het is ook een ideaal toetje voor een etentje. Dan kun je het voor iedereen in een glaasje of leuk schaaltje maken. En je kunt het heel goed van te voren maken, zodat je je daar op de avond zelf niet druk om hoeft te maken. Je hoeft dan alleen maar voor het opdienen een paar nieuwe koekjes erboven te verkruimelen. Datzelfde kun je doen als je nog wat over houdt. Bewaar het restje in de koelkast en de volgende dag (of de dag daarna) is het misschien zelfs nog wel lekkerder. Paar nieuwe koekjes erover en smullen maar!

Ingrediënten
1/2 pak cafe noir koekjes
500 gram gram ricotta
250 gram advocaat
2-3 eetlepels witte basterdsuiker
3-4 maatschepjes oplos-cappuccino

Bereiding
Los de oploscappuccino op in een paar eetlepels water. Roer goed tot de cappuccinopoeder helemaal is opgelost. Klop het cappuccino-mengsel met 1 eetlepel basterdsuiker door de helft van de ricotta. Klop de advocaat met de rest van de suiker door de rest van de ricotta tot je een glad mengsel hebt.

Schep de helft van het cappuccino-ricottamengsel in een glazen schaal. Breek een paar café noir koekjes in stukken en strooi dat erover. Schep de helft van het advocaat-ricottamengsel in de schaal. Verdeel daar weer een laag café noir stukken over. Herhaal dit met nog een laag cappuccino- en nog een laag advocaat-ricotta. Top af met wat café noir koekjes in stukken.
Zet de schaal ongeveer een uur in de koelkast om op te stijven. Langer kán ook, maar in dat geval kun je beter nog even wachten met de café noirs bovenop, want als je schaal te lang in de koelkast staat, dan gaan die koekjes er een beetje verpieterd uitzien en zijn ze niet zo lekker knapperig meer.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Advocaat-tiramisu

Trifle met lemon curd

Toetje met mascarpone, abrikozen en bitterkoekjes

Stoofpeertoetje

Griekse yoghurt met merengue, aardbeien en granaatappelpitjes

Gegratineerde peren met bitterkoekjes

Aardbeien-rabarber crumble

Bramentaart met kaneelijs en warme bramencompote

Vegan chocolade mousse

Ananas-mango-banaan crumble

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *