Trifle met lemon curd

door | 20 aug 2021 | avondeten, koek, nagerecht, no-bake, recept, snel, vegetarisch, zoet

Ik had nog een paar potjes zelfgemaakte lemoncurd in mijn koelkast. Met één daarvan heb ik dit heerlijke toetje gemaakt: een héérlijke combinatie van zoet en zuur en hard en zacht en knapperig en romig. Ik weet eigenlijk niet of ik dit toetje technisch gezien wel een “trifle” mag noemen, omdat ik geen custard of vla heb gebruikt. In plaats daarvan heb ik citroen roomkwark gebruikt. Maar eigenlijk maakt ’t ook niet echt uit hoe je ’t noemt: als het maar lekker is. En dat is ’t!

Ingrediënten
1 potje lemon curd
12 lange vingers
200 ml slagroom
2 eetlepels suiker
1 eetlepel citroensap
4 flinke eetlepels citroen roomkwark

Bereiding
Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel er ongeveer 4 eetlepels lemon curd door. Het hoeft niet perfect gemengd te zijn: het is juist leuk (en lekker!) als je een beetje een gemarmerd effect krijgt.

Schep in elk glas of schaaltje een flinke klodder slagroom-lemoncurd mengsel. Breek de lange vingers doormidden en leg een laagje lange vingers op het slagroom-lemoncurd mengsel. Roer het citroensap door ongeveer twee eetlepels lemoncurd, zodat deze iets dunner wordt. Verdeel de verdunde lemoncurd over de lange vingers.

Schep in elk glas een flinke klodder citroen-kwark. Schep daar de rest van het slagroom-lemoncurd mengsel over. Schep bovenop een theelepeltje lemoncurd en maak af met een gebroken lange vinger.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Lemon curd

Limoncello-ijs met lemoncurd

Aardbeien-rabarber crumble

Blueberry pie

Advocaat-tiramisu

Braam-peer crumble met mascarpone crème

Vanilleyoghurt met aalbessen

Toetje met mascarpone, abrikozen en bitterkoekjes

Tataaaaa Tapioca!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *