Blueberry pie

door | 25 apr 2021 | nagerecht, oven, recept, taart, zoet

Omdat dochterlief na twee weken op haar studentenkamer weer thuis kwam, wilde ik haar extra verwennen met iets lekkers. Het werd deze blueberry pie, blauwe bessen taart, want ze is dól op blauwe bessen! Ik heb een paar (Amerikaanse) recepten voor blueberry pie opgezocht. Het belangrijkste met het bakken van zo’n pie is -las ik- dat de vulling goed heet moet worden. Het moet echt bubbelen, anders blijft de vulling te dun en loopt het er als een soep uit, als je ‘m aansnijdt. Oh, en na het bakken moet je de taart ook echt goed af laten koelen, dan stijft de vulling ook nog wat op. Nou, ik heb ‘m goed lang laten bubbelen. Hij was daardoor wel een beetje gaan lekken in mijn oven. Dus ik raad aan om er voor de zekerheid een stukje alu-folie onder te leggen.
De taart was heerlijk en ik weet zeker dat ik deze vaker ga maken. Met een zak blauwe bessen uit de diepvries en kant&klaar taartdeeg is het echt een fluitje van een cent. O, de echte bakkers maken misschien liever hun taartdeeg zelf. Maar deeg uitrollen is niet zo mijn ding: dat word nooit mooi rond en egaal, óf het plakt aan mijn aanrecht of deegroller. Dus ik vind kant&klaar koelvers deeg een wereld-uitvinding!

Blueberry pie

Klassieke blueberry pie – súper makkelijk met koelvers taartdeeg en blauwe bessen uit de diepvries. Héérlijke taart, dit!

 • 2 rollen Quiche en taartdeeg ((rond, 2 x 230 gram))
 • 900 gram Blauwe bessen ((diepvries))
 • 150 gram Kristalsuiker
 • 35 gram Maizena
 • ½ theelepel Kaneel
 • ½ Citroen
 • 1 klontje Boter
 • 1 Ei
 • 1 eetlepel Kristalsuiker
 1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. De blauwe bessen hoeven niet ontdooid te worden.

 2. Snij de citroen door en pers het sap uit één van de helften. Meng de suiker (op 1 eetlepel na), maizena, kaneel en het citroensap door de blauwe bessen.

 3. Vet een taartbodem in met wat van het boter. Bekleed de taartvorm met één van de rollen taartdeeg. Doe de blauwe bessen in de beklede taartvorm en strooi het resterende suiker-maizena mengsel er nog over. Verdeel de boter in snippers (ik doe dat altijd gewoon tussen mijn vingers) en verdeel die over de blauwe bessen.

 4. Rol de tweede rol deeg uit en leg die over de blauwe bessen. Snij het overhangende deeg weg. Knijp voorzichtig de bovenste en onderste deeglaag op elkaar. Knijp daarna een patroontje in het randje.

 5. Klop een ei los en bestrijk de bovenste deeglaag met het losgeklopte ei. Strooi er de apart gehouden lepel suiker over. Snij de deegdeksel in met een scherp mes.

 6. Leg een stuk aluminiumfolie onder in de oven, om eventuele druppels op te vangen. Zet de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven. Neem dan de taart dan even uit de oven en dek met aluminiumfolie de deegrand af. Zet de oventemperatuur lager, naar 175 graden, en zet de taart van weer terug in de oven. Bak de taart verder tot de vulling flink bubbelt. Ik heb de taart vanaf dat punt nog bijna een uur in de oven gehad (want mijn blauwe bessen waren nog bevroren toen ze de oven in gingen). Check na een half uurtje even en dek indien nodig de taart af met wat alu-folie om te voorkomen dat de deegdeksel te donker wordt.

 7. Neem de taart uit de oven en laat helemaal afkoelen (Ja, echt helemaal!) voor je 'm aansnijdt.

 8. Eet smakelijk!

Dessert, Nagerecht
Amerikaans
Blauwe bessen, Blauwe bessen taart, Blueberries, Diepvries bessen, Zoet

Misschien vind je dit ook lekker?

Taart met blauwe bessen curd

Frambozencake

Blauwe bessen crumble met peer

Appelkruimeltaart

Galettes met appel, peer en nectarine

Rabarber-aardbeientaart

Pruimentaart

Bramentaart met kaneelijs en warme bramencompote

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *