Blauwe bessen crumble met peer

door | 1 mei 2020 | nagerecht, oven, recept, snel, taart, zoet

Ik had een paar bakjes blauwe bessen gekocht en ik twijfelde wat ik ermee zou gaan doen. Zou ik er jam van maken? Misschien muffins? Of een smoothie? Of toch iets anders? Ik heb gekozen voor deze crumble. Héérlijk! En lekker makkelijk ook!

Ingrediënten
250 gram blauwe bessen
2 peren
150 gram boter
200 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram havermout
100 gram rietsuiker
1 theelepel kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in met wat boter. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Was de blauwe bessen en laat ze goed uitlekken. Doe de perenblokjes samen met de blauwe bessen in de ingevette ovenschaal.

Doe het zelfrijzende bakmeel samen met de rietsuiker, havermout en kaneel in een beslagkom. Doe de boter erbij en snij die met twee messen in kleine stukjes. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot je een kruimelig deeg hebt. Strooi het kruimelige deeg over het fruit.

Zet de ovenschaal ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven, tot het crumbledeeg gaar en mooi lichtbruin is.

Schep de crumble, zowel het fruit als de krokante korst, op een bord of een schaaltje. De crumble is zó al heerlijk! Maar als je het extra feestelijk wilt maken, neem er dan lekker een bolletje vanille ijs bij.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Ananas-mango-banaan crumble

Peren-abrikozen crumble

Bramentaart met kaneelijs en warme bramencompote

Stoofpeertoetje

Ricottacake met blauwe bessen

Muffins met blauwe bessen

Salade met blauwe bessen, pistachenoten en Port Salut

Wittekoolstamppot met blauwe bessen

Salade met bieten, frambozen, geitenkaas en gebakken peren

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *