Eigenlijk wilde ik vorig jaar al een aardbei-rabarbertaart maken, op verzoek van Edwin, maar toen was het rabarber-seizoen net afgelopen. Maar nu zitten we lekker midden in de rabarber en aardbeien. De taart was héérlijk: lekker knapperig korstje, lekker zacht van binnen, een beetje zoet en een beetje zuur. Héérlijk met een lekkere dot slagroom er op.

Ingrediënten
1 bakje aardbeien (400 gram)
3 stengels rabarber
120 gram boter
200 gram kristalsuiker
2 eieren
130 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel zout
1 theelepel kaneel
1 eetlepel kristalsuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng met de mixer de boter en de suiker. Voeg, één voor één, de eieren toe. Mix daarna het zelfrijzend bakmeel en het zout erdoor. Vet een springvorm in met wat boter. Doe het dikke cakebeslag in de ingevette springvorm.

Was de aardbeien en snij de kroontjes er af. Was de stengels rabarber en snij in dunne plakjes. Verdeel de aardbeien over het cakebeslag en verdeel daarna de stukjes rabarber er over.

Roer de kaneel door de eetlepel suiker en strooi dat over het beslag en het fruit.

Zet de springvorm in de oven en bak in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven gaar. Prik even met een satéprikker in de taart om te zien of de cake al gaar is: als de satéprikker er droog (of in ieder geval zónder cakebeslag) uit komt, dan is de taart klaar.

Laat even afkoelen in de springvorm. Steek met een mes langs de rand om zeker te weten dat de taart los zit en haal dan de springvorm los.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Aardbeientaart met pijnboompitten

Pruimentaart

Ananastaartje met kokosslagroom

Bramentaart

Bladerdeegtaart met gekarameliseerde banaan en tijm

Nigella’s mandarijnen-cake

Appeltaart van oma Balder

Upside-down bananentaart

Aardbeienjam

Rabarbermoes