Kon ik er gisteren het positieve nog wel van inzien met mijn “ik ga proberen te genieten van het onthaasten en het samenzijn”, vandaag had ik niet zo’n goede dag. Vanmorgen draaiden dj’s van over de hele wereld op hetzelfde moment “You’ll Never Walk Alone” van Gerry & The Pacemakers. Nou, ik weet niet hoe het bij jullie was, maar bij mij kwam die nogal binnen. Huilen, huilen, huilen… En als de sluizen eenmaal open zijn, dan gaan ze bij mij niet zomaar dicht… Het werd dus een enorme huildag. Uiteindelijk heb ik de boel de boel gelaten: mijn werk, het huiswerk, ons hele thuisblijf-schema. Edwin kwam eerder van zijn werk en ik ben onder de wol gekropen.
Edwin kookt vanavond: pannenkoeken!
Ik heb daarnet deze rabarbermoes gemaakt.
Vanavond hebben we film-avond. En morgen weer een dag.

Ingrediënten
1 kilo rabarber
200 gram suiker (sommigen maken ‘m met veel minder suiker, maar wij houden van zoet….)
1/2 vanillestokje (je kunt ook een zakje vanillesuiker gebruiken)
2-4 eetlepels maizena

Bereiding
Was de stengels rabarber onder de kraan en snij de bovenkant en onderkant eraf
Snijd de stengels in stukjes. Doe ze in een pan en doe er een scheutje water bij (ongeveer 1 cm). Steek het halve vanillestokje er tussen.

Breng aan de kook en voeg de rabarber toe. Laat zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe even in de pan zodat de rabarber uit elkaar valt. Voeg dan de suiker toe en roer die door de rabarber heen.

Los een paar eetlepels maïzena op in een klein beetje koud water en roer dit door de rabarber en laat het geheel nog een paar minuten op het vuur staan. Voeg indien nodig nog wat maizena toe, tot de moes de juiste dikte heeft.

De rabarbermoes is zowel warm als koud lekker. Gewoon zó, zonder iets. Maar ook lekker met yoghurt of vanillevla.
Eet smakelijk!

Je kunt de rabarber een paar dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Of invriezen voor later.

Misschien vind je dit ook lekker?

Appelmoes

Mangochutney

Kweeperenjam

Cheesecake met frambozencompote

Stoofpeertjes uit de hooikist

Nigella’s mandarijnencake

Tapioca toetje met kokos en ananas