Bladerdeegtaart met gekarameliseerde banaan en tijm

door | 5 feb 2020 | banaan, oven, recept, snel, taart, traybake, zoet

Vandaag weer eens een recept met banaan. Deze bladerdeegtaart is niet alleen hartstikke lekker, maar ook súper makkelijk: easy peasy lemon squeezy. De combi banaan-tijm blijkt dus hártstikke lekker te zijn! Heb ik niet zelf bedacht, hoor, dat idee is uit het kookboek de Snelle Bakplaat van Rukmini Iyer.
Ik had de tweede helft van dit taartje meegenomen naar mijn “teken- en schilderclubje”, vanavond. De eerste helft was uiteraard al door het thuis-front opgesmikkeld. En ze vonden ‘m allemaal hartstikke lekker.

Ingrediënten
3 to 5 bananen (niet te bruin)
1 rol bladerdeeg (koelvers)
75 gram lichtbruine basterdsuiker
een paar takjes tijm
sap van 1/2 citroen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol de bladerdeeg uit en laat het bakpapier er gewoon onder zitten. Leg het bladerdeeg op een bakplaat, het liefst een bakplaat die nét iets kleiner is dan de plak bladerdeeg, zodat het randje iets omhoog ligt.
Prik met een vork gaatjes in de bladerdeeg. Strooi ongeveer de helft van de basterdsuiker over de bladerdeeg bodem en sprenkel daar een klein beetje van het citroensap over.

Pel de banaan en snij in plakjes. (Ik had aan drie bananen genoeg, dus pel de volgende pas als de vorige “op” is.) Verdeel de plakjes banaan over de bladerdeeg-bodem. Strooi de rest van de suiker erover, sprenkel er nog wat citroensap over. Rits de blaadjes van de takjes tijm en strooi die over de banaan.

Zet de banaantaart 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bladerdeeg mooi opgebold en bruin is. De suiker is dan gekarameliseerd en vloeibaar. Laat de taart minstens tien minuten afkoelen, zodat de karamel wat minder vloeibaar wordt.

Eet smakelijk

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Banaan-Nutella flapjes

Ananas-mango banaan crumble

(Mislukte) bananen-karameltaart

Upside-down bananentaart

Bananenbrood (bananencake)

Bananenmuffins met chocola

Heerlijk bananenbrood van Mireille

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *