Aardbeientaart met pijnboompitten

door | 29 mrt 2020 | cake, oven, recept, taart, tussendoortje, zoet

Pfffff, ik ben een beetje moe, zeg. Ik ben flink aan ’t bakken geweest, dit weekend. Niet alleen deze aardbeientaart, maar er staat ook nog een Nutellataart op te stijven in de koelkast. Én ik heb zelfgemaakte bitterballen gemaakt. Daar over vast later meer, maar nu eerst deze aardbeientaart.
Jáááren geleden heb ik deze taart ook eens gemaakt. Één probleempje: ik kon het recept niet meer vinden. Gelukkig kon ik online een recept voor “Strawberry cake with pine nuts” vinden. Ik geloof dat dit niet helemaal precies de versie is die ik toen gemaakt heb, maar in ieder geval wél met een verse aardbeien en pijnboompitten.
Ik baal alleen een beetje van de bovenkant. Na een half uurtje in de oven heb ik ‘m afgedekt met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet zou verbranden. Maar de alufolie is tegen het beslag aan gezakt en er aan vastgekleefd. Nou ja, hij is er natuurlijk niet minder lekker door, hoor. Hij ziet er alleen niet zo mooi uit. Dus doe voorzichtig als je ‘m afdekt, ok?

Ingrediënten
1 kilo aardbeien
200 gram boter (op kamertemperatuur)
150 kristalsuiker
4 eieren
240 gram bloem
60 gram maizena
3 theelepels bakpoeder
50 gram pijnboompitten
50 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel vanille aroma
optioneel: poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe boter, suiker en vanille aroma in een beslagkom. Klop, met een mixer de boter en suiker door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe, samen met een eetlepel maizena. Als allevier de eieren zijn toegevoegd, spatel dan de rest van de maizena en de bloem en de bakpoeder het mengsel.

Vet een springvorm in. Schep er een eetlepel bloem in en schudt de bakvorm tot de hele vorm is bedekt met bloem. Verdeel het dikke beslag met een spatel in de vorm en strijk glad.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij de aardbeien in vieren en verdeel ze over het beslag.

Strooi de pijnboompitten en de bruine basterd suiker erover.

Bak de taart in ongeveer 40-50 minuten in het midden van de oven gaar.
Bedek de taart (vóórzichtig!) de laatste tien minuten met aluminiumfolie als de taart te donker dreigt te worden.
Check aan het eind van de baktijd met een saté-prikker of de taart gaar is. Haal de taart uit de oven en laat even kort afkoelen. Verwijder dan de springvorm en snij in stukken. Bestrooi met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Bramentaart

Pruimentaart

Bladerdeegtaart met gekarameliseerde banaan en tijm

Walnoten-karameltaart

Nigella’s mandarijnencake

Upside-down bananentaart

Dadeltaart

Ricottacake met blauwe bessen

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *