Vanilleyoghurt met aalbessen

door | 11 jul 2020 | avondeten, nagerecht, no-bake, recept, zoet

Ik maak me er even een beetje makkelijk vanaf, hoor, vandaag. Qua blogje, tenminste, niet zozeer met koken. We aten pasta met een saus van geroosterde tomaten, met tijm en knoflook. Het was heerlijk! Dat recept van die tomatensaus komt morgen wel. Nu heb ik niet meer zo’n fut om nog een uitgebreid blogje te schrijven. Niet dat ik veel bijzonders gedaan heb, ofzo, eigenlijk. Zaterdag is vooral boodschappendag. Ik heb eerst een menuplan voor de komende week en boodschappenlijst gemaakt en daarna de boodschappen gehaald bij de natuurslager (daarover een andere keer meer), de groenteboer, de kaasboer en de rest bij de supermarkt. En nu ben ik een beetje gaar. Dat boodschappen doen, dat is mijn wekelijkse “uitje”. Ik heb er ook beslist geen hekel aan. Ik vind het -mits het niet te druk is- heerlijk om te doen! Deze aalbessen stonden trouwens niet op mijn boodschappenlijst. Maar ze zagen er zó lekker uit bij de groenteboer, dat ik ze niet kon laten liggen. Dit toetje eten we in de zomer wel vaker. Edwin is dól op aalbessen. Én op vanilleyoghurt. Je kunt het ook eigenlijk bijna geen recept noemen, want het is echt heel erg simpel. Maar omdat het hier in huis een absolute favoriet is, zet ik ‘m toch gewoon op mijn blog. Normaal leg ik er trouwens geen takje-met-steeltje op, hoor. Dat was nu even voor de foto.

Ingrediënten
1 pak vanilleyoghurt (1 liter)
500 gram aalbessen (rode bessen)
3 eetlepels suiker

Bereiding
Hou een paar mooie takjes met bessen apart. Rits de rest van de aalbessen met een vork van de steeltjes af.

Vul de schaal met aalbessen met koud water: de aalbessen zinken en eventuele gemiste takjes, blaadjes, beestjes of verdroogde besjes komen boven drijven. Giet af zodat het vuil wegspoelt en laat goed uitlekken. Doe de rode bessen terug in de mengkom.

Schep de suiker erover en hussel goed door. Laat minstens een half uur (maar langer mag ook) met de suiker staan.

Giet de vanilleyoghurt in vier schaaltjes of glazen. Verdeel de gesuikerde aalbessen erover. Leg er een apart gehouden takje met besjes op.

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Aardbeientiramisu met blauwe bessen en sinaasappel-vlierbloesem gelei

Toetje met ananas, meloen, mascarpone en passievrucht

Blauwe bessen crumble met peer

Bramentaart met kaneelijs en warme bramencompote

Vegan chocolademousse

Tataaaaa Tapioca (tapiocapudding met kokos en ananas)

Griekse yoghurt met aardbeien

Free’s bananen-maracuja smoothie

Toetje met mascarpone, abrikozen en bitterkoekjes

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *