Toetje met ananas, meloen, mascarpone en passievrucht

door | 27 jun 2020 | nagerecht, no-bake, recept, snel, zoet

Ik ben niet zo’n toetjes-mens, eigenlijk. Ik vind het avondeten zelf al zo lekker; er is zelden nog plek voor een toetje. Toetjes eten we eigenlijk alleen met etentjes en speciale gelegenheden. Maar manlief en de de kinderen vinden het wél erg lekker, dus ik wil wel wat vaker toetjes maken. Maar ik moet er wél echt speciaal aan denken, dan. En nog zin hebben om het te maken, natuurlijk. Dit is een lekker en makkelijk toetje. Ik heb voor meloen, ananas en passievrucht gekozen, maar je kunt ook voor andere fruitsoorten kiezen. Zélf vind ik vers fruit wel het lekkerste, ik zal niet zo snel voor blikfruit kiezen, maar zélfs dat zou kunnen. En in plaats van eierkoeken kun je ook bijv cake gebruiken. Leef je uit! Die ananas, die koop ik het liefst al schoongemaakt. Dat doet onze groenteboer, maar je kunt tegenwoordig vaak ook al schoongemaakte ananas in de supermarkt kopen. Wél echt vers, maar wel zo makkelijk.

Ingrediënten
1 ananas (bij voorkeur al schoongemaakt)
1/2 meloen (bijv cantaloupe of galiameloen)
4 passievruchten
4 eierkoeken
1 bakje mascarpone (250 gram)
250 ml slagroom
3 eetlepels kristalsuiker

Bereiding
Snij de eierkoeken in blokjes van ongeveer 1 cm, verdeel de blokjes over een flinke schaal. Snij de ananas in stukjes en verdeel die over de eierkoek. Schraap de pitten uit de meloen en snij de meloen in plakken. Snij de schil er af en snij in blokjes. Verdeel die blokjes over de ananas.
Doe de slagroom in een mengkom en klop tot hij lobbig is. Strooi de suiker erover en klop verder tot de slagroom stijf is. Prak de mascarpone los met een vork en doe die bij de slagroom. Klop nog even kort de mascarone door de slagroom. Verdeel het mascarpone-slagroom-mengsel over de schaal. Snij de passievruchten door en spatel de pitjes eruit en verdeel die over het mascarponemengsel.
Zorg bij het opscheppen dat je alle laagjes meeschept.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Aardbeientiramisu met blauwe bessen en sinaasappel-vlierbloesemgelei

Blauwe bessen crumble met peer

Toetje met mascarpone, abrikozen en bitterkoekjes

Tataaaaa Tapioca! (tapioca-pudding met ananas en kokos)

Stoofpeertoetje

Ananas-mango-banaan crumble

Griesmeeltoetje met abrikozen

Free’s bananen-maracuja smoothie

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *