Limoncello-ijs met lemoncurd

door | 24 aug 2020 | nagerecht, recept, tussendoortje, zoet

Gisteravond waren we naar de openluchtbios, naar de film Bohemian Rhapsody. Het was zóóóóó leuk! En súper goed geregeld! Het was in het Torckpark hier in Wageningen, allemaal setjes van 2 stoeltjes op ruim anderhalve meter. Alles was zo opgezet, dat iedereen het mega-grote scherm goed kon zien. Iedereen kreeg een koptelefoon, zodat je de film goed kon horen. Als je iets wilde drinken of snacken kon je een QR-code scannen, en dan werd het naar je toegebracht. De film was geweldig. En de muziek helemaal, natuurlijk!

Vandaag is Lone’s online introductieweek begonnen. Edwin is ook sinds vandaag weer aan het werk. Alleen Free heeft nog een weekje vakantie.
Dit ijs maakte ik van ’t weekend. Ik heb het ijs dit keer gemaakt met volle yoghurt, gecondenseerde melk en slagroom. Ik heb het natuurlijk met mijn ijsmachine gemaakt (want: leuk nieuw speeltje), maar je kunt dit ijs ook zónder ijsmachine. Het is súper lekker, met die limoncello en lemon curd. Er zit niet heel veel alcohol in, maar genoeg om de vorming van ijs-kristallen tegen te gaan.

Ingrediënten
300 ml slagroom
300 ml volle yoghurt
300 gram gecondenseerde melk
50 ml limoncello
200 g lemoncurd (uit een potje)

Bereiding
Zet – als je die gebruikt – de kom van je ijsmachine minstens 24 uur in de vriezer en zorg dat alle ingrediënten goed koud zijn. Klop de slagroom met half stijf. Roer dan de yoghurt en de gecondenseerde melk door de slagroom. Giet heel langzaam de limoncello erbij.

Zet de ijsmachine aan en giet dan langzaam het slagroom-mengsel in de ijsmachine. Laat de ijsmachine draaien tot het slagroom-mengsel ijs begint te worden (ongeveer een half uur).

Schep een laag ijs in een diepvriesdoos en schep daar ongeveer de helft van de lemoncurd in klodders over. Schep dan de rest van het ijs erover en verdeel de rest van de lemoncurd erover. Haal een satéprikker door de lemoncurd, zodat er “krullen” ontstaan.

Sluit de doos goed af en zet het ijs minstens 6 uur in de diepvries om goed hard te worden.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Vanille roomijs

Pina colada ijs

Mango-yoghurtijsjes

Bananen-yoghurtijs

Semi-freddo met hazelnoot en karamel

Bananen-maracuja smoothie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *