Met die hittegolf in het verschiet is een ijs-recept wel op zijn plaats, toch? Vandaag heb ik deze lekkere mango-yoghurtijsjes gemaakt. Súper makkelijk en nog gezond ook! Je moet alleen even geduld hebben, terwijl ze in de vriezer liggen. Vanmiddag zijn Lone, Free en ik naar het park geweest. Picknick-kleedje, opblaas-zitzak, hangmatten, spelletjes, boeken en lekkers mee. En drie flinke flessen water… Het was héérlijk: lekker in de schaduw van de bomen met een briesje erbij. We hebben lekker gelezen, ge-dut, spelletje gedaan en gesmikkeld. Genoten! Op deze manier is het goed uit te houden, hoor, de hitte.

Bij thuiskomst waren de ijsjes klaar. Ze waren heerlijk! Ik heb ze met diepvries mango gemaakt, maar het kan natuurlijk ook met verse mango.

Ingrediënten
6 eetlepels Griekse yoghurt
1 pakje mango-blokjes (250 gram, diepvries)
eventueel een scheutje melk
ijsvormpjes

Bereiding
Laat de mangoblokjes iets ontdooien. Doe de mangoblokjes samen met de yoghurt in een blender. Blend tot de mangoblokjes grotendeels fijngemalen zijn. Als je blender moeite heeft om het mengsel “te pakken”, dan kun je er een scheutje melk bij doen.

Vul de ijsvormpjes met het mango-yoghurt mengsel en strijk glad met een spatel.

Doe de deksels op de ijsvormpjes en leg ze een paar uur in de vriezer.
Mocht je nog mango-yoghurt mengsel over hebben, wat niet meer in de vormpjes past: dat is zó ook al heel lekker.

Als de ijsjes bevroren zijn, haal ze dan voorzichtig uit de vormpjes.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Bananen-yoghurtijs

Semi-freddo met hazelnoot en karamel

Bananen-maracuja smoothie

Bramentaart met kaneelijs en warme bramencompote

Kleverige kokosrijst met mango

Mango-yoghurttaart