Bananen-Maracuja smoothie

door | 1 aug 2020 | banaan, kids, ontbijt, recept, snel, tussendoortje, vegetarisch, zoet

Dit is ‘m dan: Dé Bananen-Maracuja Smoothie van het Herzberg festival. De enige echte… Tenminste, voor zover dat kan natuurlijk, hè, thuis…. Maar volgens zoonlief is dit ‘m precies: net zo lekker als de banana-maracuja smoothie die hij op het festival altijd drinkt. We waren al een tijdje op zoek naar het Magische Ingrediënt: “Maracuja siroop”. Nergens te vinden… Toen naar passievruchten-siroop, want in Duitsland noemen ze passievrucht Maracuja. Ook nergens te vinden. Maar nu had ik toevallig “Tropical” limonade siroop gekocht en daar zit passievrucht in.. Scheutje ervan door de bananen-smoothie en voilá!
De bekers zijn originele Herzberg bekers. Op het festival betaal je bij het eerste drankje dat je koopt wat extra, en daarna wissel je steeds je oude beker weer om voor een nieuwe. Aan het eind van het festival kun je je beker en het pfand-muntje terug in leveren en krijg je je statiegeld terug. Of je houdt de beker als souvenir, natuurlijk. Wij hebben inmiddels een heel rijtje van alle jaargangen waar we geweest zijn.
Het rietje is een papieren rietje, want plastic rietjes kunnen anno 2020 natuurlijk niet meer, in verband met de “plastic soup”. Ik was in eerste instantie een beetje bang dat zo’n papieren rietje te snel slap zouden worden, maar dat is gelukkig niet het geval.
Deze hoeveelheid is genoeg voor 3-4 bekers. Maak niet meer dan je direct nodig hebt: dan scheidt de smoothie in twee lagen. Pas dus de hoeveelheid die je maakt aan op het aantal bekers dat je wilt maken. 

Ingrediënten
200 gram ijsklontjes of ijsgruis
500 ml melk
2 bananen
50 ml Tropical limonade siroop

Bereiding
Doe de ijsklontjes in de blender. Schil de bananen en doe de bananen in stukken in de blender. Schenk de melk erover en giet de limonade siroop erbij.

Doe de deksel op de blender en zet aan. Laat op hoge snelheid een paar minuten malen tot het melk-mengel mooi schuimig is en er geen grote stukken ijs of banaan meer in zitten.

Schenk in bekers of glazen. Serveer ijskoud met een rietje.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook wel lekker?

Free’s bananen-maracuja smoothie

Smoothie

Pizza salami, Vegan love food en (nog) een hanftasche (Burg Herzberg Festival 2019)

Komkommer-Kiwi-Kervel water

Bananen-yoghurtijs

Toetje met ananas, meloen, mascarpone en passievrucht

Traybake met pompoen, gort en passievrucht

Bladerdeegtaart met gekarameliseerde banaan en tijm

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *