Bananen-yoghurtijs

door | 25 jun 2020 | banaan, nagerecht, recept, tussendoortje, zoet

Oooooooh, wat was het heet, he? Pfffffff, het was echt 30 graden bij ons binnen. We hebben de boel tegen elkaar open gezet, en het briesje dat door het huis waait is lekker. Maar man o man, het mag van mij eerlijk gezegd wel ietsje minder. Maar het is natuurlijk wél mooi weer om ijs te maken. Dit recept voor ijs kwam voorbij op de Facebook-pagina van Jamie Oliver. Jamie’s zoon Buddy en dochter Petal maken samen frozen yoghurt ijs met banaan. Zóóó schattig! En ook nog hartstikke verantwoord, want het is zonder toegevoegde suiker! Echt een ideaal recept om die nét iets te rijpe bananen voor te gebruiken! Let op: de bananen moeten wel 8 uur in de vriezer voor je het ijs kunt maken, dus begin op tijd!

Ingrediënten
3 rijpe bananen
1/2 limoen
4 eetlepels Griekse yoghurt
een stukje chocolade
een snuf kaneel
evt ijshoorntjes

Bereiding
Pel de bananen en breek of snij ze in stukken. Pers het sap uit de halve limoen en sprenkel dat over de banaan heen. Dit zorgt er voor dat de banaan niet verkleurt. Roer het limoensap goed door de banaan-stukjes. Doe bananen in een diepvrieszakje of -bakje en zet ongeveer 8 uur in de vriezer, tot de bananen helemaal bevroren zijn.

Doe de bananen in een keukenmachine en maal totdat je een grove “pasta” hebt. Het kan zijn dat je keukenmachine de stukken banaan niet helemaal fijn krijgt (net als die van mij), wacht dan even tot de bananen iets zachter worden en probeer opnieuw. Duw indien nodig de bevroren banaan met een spatel van de wanden. Zet de keukenmachine aan en schep er steeds een lepel yoghurt bij. Maal tot je een ijs-achtige textuur hebt.
Schep de bananen-yoghurt-ijs in een schaaltje (of ijshoorntje, als je daarvan houdt). Rasp er wat chocolade over en strooi er een snufje kaneel over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Semi-Freddo (met hazelnoot en karamel)

Aardbeientiramisu met blauwe bessen en sinaasappel-vlierbloesem gelei

Vegan chocolade mousse

Toetje met mascarpone, abrikozen en bitterkoekjes

Tataaaaaaaa Tapioca (tropische tapioca pudding)

Chocolade-koffie risotto met pistache

Bladerdeegtaart met gekarameliseerde banaan en tijm

Free’s bananen-maracuja smoothie

Heerlijk bananenbrood van Mireille

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *