Pina Colada ijs

door | 10 aug 2020 | nagerecht, recept, tussendoortje, vegetarisch, zoet

De afgelopen dagen heb ik even niet kunnen bloggen, want we waren naar een trouwerij in Duitsland. Donderdag was ik eventjes bang dat er op de pers-conferentie nieuwe maatregelen aangekondigd zouden worden die op het laatste moment nog roet in het eten zou gooien, maar dat was gelukkig niet het geval: geen negatief reis-advies voor Duitsland. De bruiloft was gewéldig! De bruid en bruidegom zagen er allebei fantastisch uit! Zowel het wettelijke huwelijk als het feest waren op schitterende historische locaties. Het wettelijk huwelijk in de Bastei in Lohmen en het feest in Festung Königstein. De geliefden hebben allebei een mooie persoonlijke gelofte afgelegd. Er was heerlijk eten en een gewéldige band! We hebben tot in de late uurtjes gedanst. De dag na de bruiloft had het bruidspaar nog een picknick georganiseerd: we zijn met een echte geitenhoeder (compleet met vilten broek, hoedje en zijden hemd!) met twee geiten naar een weide bovenop de berg gewandeld. Oh boy, ik moet écht iets aan mijn conditie gaan doen: ik was meer dood dan levend toen we boven aankwamen. Daar hebben we heerlijk gepicknickt op een weide. We hebben een van de geiten gemolken en de verse geitenmelk gedronken: dat was héérlijk!
We zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ’s nachts heen gereden en zondag avond weer richting Nederland vertrokken. We hebben ’s nachts gereden, zodat we niet overdag in de hitte in de auto te zaten.

Dit ijs had ik donderdag al klaargemaakt, maar omdat er Malibu in zit en we nog een flinke rit voor de boeg hadden (700+ km), durfde ik het niet voor vertrek te eten. Vanmorgen om half vijf zijn we weer thuis gekomen. Uiteraard toen eerst gaan slapen en vandaag lekker rustig aan gedaan. Want na twee nachten rijden en een feest tot diep in de nacht waren we wel een beetje brak. Vanavond dus ook maar niet te laat naar bed.
Vandaag heb ik deze Pina Colada ijscoupe afgemaakt. Het ijs is zelf al heel lekker: je kunt het ook gewoon zónder de kokosrasp en de gegrilde verse ananas eten. Maar het is natuurlijk wel zo lekker met de gegrilde ananas en geroosterde kokosrasp. En het staat wel zo feestelijk. Het leuke is dat je dit ijs kunt maken zónder ijsmachine en zonder dat je om de zoveel tijd de ijskristallen uit je ijs moet roeren. Het recept heb ik niet zelf bedacht, hoor: dat is van Nigella Lawson: No-Churn Pina Colada Ice Cream.
De kinderen heb ik dit ijs uiteraard niet gegeven (want: alcohol): voor hen heb ik ijsjes gemaakt van een bosbessen-banaan smoothie.

Ingrediënten (6-8 personen)
500 ml slagroom
100 gram poedersuiker
125 ml ananassap (uit een pak)
80 ml Malibu
75 gram geraspte kokos
1 verse ananas (schoongemaakt)

Bereiding
Doe de slagroom in een mengkom en klop met mixer tot het lobbig begint te worden. Klop dan de poedersuiker erdoor. Meng de Malibu met de ananassap en giet langzaam, al mixend, bij de slagroom en blijf kloppen tot de slagroom weer stijf is.

Doe het slagroom-mengsel in een luchtdichte bak en zet in de vriezer tot het ijs geworden is.

Snij de ananas in plakken. Grill de plakken ananas in een grilpan. Rooster de geraspte kokos in een hete droge koekenpan tot de kokossnippers goudbruin kleuren. Schep dan over in een schaaltje, zodat de kokos niet verbrandt.

Haal het ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Schep wat geroosterde kokos op een bordje en schep daar drie bollen pina colada ijs op. Leg er een paar (halve) schijven gegrilde ananas op en strooi er nog een beetje geroosterde kokos over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Mango-yoghurtijsjes

Bananen-yoghurtijs

Semi-freddo met hazelnoot en karamel

Bananen-maracuja smoothie

Ananastaartje met kokosslagroom

Omgekeerde ananastaart

Ananas-mango-banaan crumble

Tataaaaaaa Tapioca (tapioca-pudding met kokos en ananas)

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *