Aardbeien-rabarber crumble

door | 2 mei 2021 | avondeten, Hollands, nagerecht, oven, recept, snel, taart, tussendoortje, zoet

Tijd voor een toetje! Of gewoon een lekker tussendoortje. Ik heb vandaag deze heerlijke crumble gemaakt, met aardbeien en rabarber. Dat vind ik zo’n lekkere combinatie! Ik had half-en-half plannen om een cake of taart te maken met de rabarber, maar daar had ik bij nader inzien toch niet zo’n zin in. Wel om te eten, maar niet zozeer om te maken. Op een of andere manier vind ik dat dan weer een heel gedoe, een taart maken. Ik denk dat ik het gewoon vaker moet doen, ofzo, om een beetje over die drempel te komen. Maar goed, zover was het vandaag nog niet. En dus heb ik lekker deze crumble gemaakt. Crumble is -vind ik- een beetje taart voor luie mensen. Je hebt tóch de smaak, maar niet het gedoe. En volgens mij kán het niet mislukken. Geen deeg wat uit elkaar valt, of aan je werkblad blijft plakken, of scheurt als je je bakvorm bekleedt, geen bodem die sompig wordt. Je kunt ‘m hooguit laten aanbranden, maar dat kan eigenlijk alleen als je niet in de buurt van je oven blijft, want voordat ‘ie aan kan branden gaat het al zó lekker ruiken dat je bijna niet kan wachten tot je ‘m uit de oven mag halen.
Ik heb twee kleine schalen in plaats van één grote gemaakt: goed voor 8 personen. Of twee porties voor vier personen, natuurlijk… 😉

Aardbeien-rabarber crumble

Een heerlijke crumble, met aardbeien en rabarber. Dat is echt een gouden combinatie, vind ik! En zo'n crumble is ideaal: veel makkelijker dan taart, maar wel nét zo lekker!

 • 500 gram Rabarber
 • 500 gram Aardbeien
 • 100 gram Kristalsuiker
 • 150 gram Boter
 • 200 gram Bloem
 • 100 gram Lichtbruine basterdsuiker
 • 4 eetlepels Crème fraiche ((optioneel))
 1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 2. Was de aardbeien en de stengels rabarber. Snij de boven- en onderkant van de rabarberstengels. Als de stengels een stug schilletje hebben, trek dat er dan vanaf. Snij de rabarber in dunne plakjes. Snij het kroontje van de aardbeien en snij ze in stukjes. Doe de aardbei en rabarber samen in een mengkom en roer de kristalsuiker erdoor.

 3. Vet een ovenschaal (één grote of twee kleinere) in met wat boter. Doe de bloem, lichtbruine basterdsuiker en de rest van de boter in een mengkom. Snij de boter met twee messen in kleine stukjes. Wrijf de boter, suiker en bloem tussen je vingers tot een kruimelig deeg.

 4. Verdeel het aardbeien-rabarber-mengsel over de ovenschalen. Verdeel het kruimeldeeg over de aardbeien-rabarber vulling.

 5. Zet de ovenschaal in de oven en bak ongeveer een half uur tot het crumble-deeg goudbruin is en het fruitmengsel aan de zijkant bubbelt.

 6. Laat de crumble iets afkoelen en schep daarna in schaaltjes. Lekker met een lepeltje creme fraiche.

 7. Eet smakelijk!

Nagerecht
Hollands
Aardbeien en rabarber, Kruimeltaart, Lekker, snel en makkelijk, Net zo lekker als taart, Rabarber, Rabarber crumble, Taart voor luie bakkers

Misschien vind je dit ook lekker?

Rabarber-aardbeientaart

Rabarbermoes

Braam-peer crumble met mascarpone crème

Appel-bramen-crumble

Ananas-mango-banaan crumble

Frambozencake

Bramentaart met kaneelijs en warme bramencompote

Aardbeientaart met pijnboompitten

Pruimentaart

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *