Appel-bramen-crumble

door | 17 sep 2020 | avondeten, nagerecht, oven, recept, snel, vegetarisch, zoet

Vandaag was een speciale dag op mijn werk. Voor alle werknemers -over de hele wereld- waren er allerlei online lezingen en workshops. Ik volgde onder andere een online workshop over “zero waste cooking”. En André Kuipers gaf een súper leuke lezing. Over hoe hij als jongetje al droomde van de ruimte. Over zijn opleiding, zijn training en over zijn ruimtemissies. Maar vooral over hoe mooi de aarde is en hoe kwetsbaar. Dat past helemaal bij het motto van ons bedrijf: “ONE PLANET . ONE HEALTH”
Vanavond aten we deze heerlijke crumble. Ik vond het wel weer eens tijd voor een lekker toetje. Ik ben dól op crumbles: ze zijn lekker makkelijk en súper lekker!

Ingrediënten
2 appels
3 bakjes bramen (3 x 125 gram)
125 gram boter
125 gram lichtbruine basterd suiker
150 gram bloem

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal in met wat boter. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels kleine blokjes. Was de bramen en laat ze goed uitlekken. Doe de appelblokjes in de ingevette ovenschaal en verdeel daar de bramen over.

Doe de bloem, basterd suiker en boter in een kom. Snij de boter met twee messen in kleine stukjes. Wrijf de boter, suiker en bloem tussen je vingers tot een kruimelig deeg.

Verkruimel het deeg over het fruit.

Zet de ovenschaal in de oven en bak ongeveer een half uur tot het crumble-deeg goudbruin is.
Laat de crumble iets afkoelen en schep daarna in schaaltjes.

Spuit er eventueel een toefje slagroom.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Blauwe bessen crumble met peer

Ananas-mango-banaan crumble

Peren-abrikozen crumble

Bramentaart met kaneelijs en warme bramencompote

Stoofpeertoetje

Ricottacake met blauwe bessen

Appelkruimeltaart

Galettes met appel, peer en nectarine

Glutenvrije appel-amandelcake

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *