Griekse yoghurt met merengue, aardbeien en granaatappelpitjes

door | 15 okt 2021 | avondeten, nagerecht, no-bake, recept, snel, zoet

Gisteravond was de walk-through uitreiking van de propadeuse getuigschriften van de opleiding Forensisch Onderzoek van hogeschool Saxion. Lone heeft haar eerste jaar met vlag en wimpel gehaald. En dat in een corona-jaar met voornamelijk online onderwijs. We zijn hartstikke trots op ons moppie!!!

Vanavond aten we dit heerlijke toetje! Het idee voor dit toetje heb ik jáááren geleden van een vriendin van vroeger gehoord. Zij had het -geloof ik- een keer voor een kerstfeest gemaakt. Ze noemde het “moord in de sneeuw”. Misschien dat er in de loop der jaren wel het een of ander is veranderd ten opzichte van het oorspronkelijke recept. De hoeveelheden komen niet zo heel nauw, trouwens, hoor. Wat meer of minder van het ene ingrediënt of het andere, dat maakt niet zoveel uit. Ik heb me er heel makkelijk van af gemaakt, door kant&klare merengues en ontkroonde aardbeien te gebruiken. Maar zo aan het einde van de week was dit wel even wel zo makkelijk… Het is een héérlijk toetje. Het frisse zoet van de aardbeien, het knapperige zoet van de merengue brokken, het romige zacht zure van de Griekse yoghurt en het zure en knapperige van de granaatappelpitjes. Héérlijk!!! Lekker een verwen-momentje aan het einde van de werkweek om het weekend in te luiden. Geniet er van!

Ingrediënten
1/2 pond aardbeien (schoongemaakt)
1 bakje granaatappelpitjes (90 gram)
2 merengue schuim (wit of licht roze)
1/2 liter Griekse yoghurt
peper
2 eetlepels poedersuiker

Bereiding
Doe de (schoongemaakte) aardbeien in een schaal. Maal er wat peper over. Verkruimel de merengues erover, maar hou een deel van de kruimels apart. Verdeel ongeveer drie-kwart van de granaatappelpitjes over de schaal.

Schep de Griekse yoghurt erover en smeer uit. Strooi daar de poedersuiker over. Verkuimel het resterende stukje merengue en de opzij-gehouden granaatappelpitjes over de yoghurt.

Zet in de koelkast tot je het gaat opdienen.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Aardbeien-rabarber crumble

Aardbeien kwarktaart (zonder gelatine)

Pavlova met stoofpeer

Blondies met macadamianoten en frambozen

Vanilleyoghurt met aalbessen

Aardbeientiramisu met blauwe bessen en sinaasappel-vlierbloesem gelei

Gegratineerde peren met bitterkoekjes

Trifle met lemon curd

Advocaat-tiramisu

Appel-bramen-crumble

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *