Blondies met macadamianoten en frambozen

door | 14 feb 2021 | cake, nagerecht, oven, recept, tussendoortje, zoet

Valentijnsdag… Wij doen er eigenlijk niet echt aan. Er staat wél een prachtige bos bloemen op tafel die Edwin van zijn werk heeft gekregen om hem beterschap te wensen. (De rozen op de foto, die heb ik daar even uit gehaald)
Voor ons goed nieuws, vandaag: zowel Lone, Free als ikzelf zijn negatief op onze coronatest op dag vijf. Dat betekent dat we weer uit quarantaine mogen. Ik heb gauw mijn schaatsen opgezocht in de schuur en ben nog even gaan schaatsen. Zo goed en zo kwaad als het ging, tenminste, want dat had ik inmiddels ook al zo’n tien jaar niet meer gedaan! Tussen al die mensen die inmiddels alweer vijf dagen op de schaats stonden, zag mijn gekrabbel er ongetwijfeld erg krampachtig en stuntelig uit. En ik denk dat ik de komende drie dagen flínk spierpijn ga krijgen. Jammer dat het alweer gaat dooien, na vandaag. Maar wél fijn dat ik toch nog even op de schaats heb gestaan.

Om tóch een beetje iets met Valentijnsdag te doen, heb ik deze “blondies” met frambozen gebakken. Blondies zijn brownies van witte chocolade. Het recept komt uit “Hoe word ik een goddelijke huisvrouw” van Nigella Lawson. Tenminste, de basis-blondie van witte chocolade met macadamianoten. Die frambozen had Nigella er niet in. Maar die heb ik ook niet zelf bedacht, hoor. Er circuleren 1000+ recepten van blondies met frambozen. En dat is ook logisch, want ze zijn dus echt verrukkelijk!

Ingrediënten
250 gram witte chocolade
125 gram boter
4 eieren
1 theelepel zout
350 gram fijne kristalsuiker
1 theelepel vanille extract
300 gram bloem
250 gram macadamianoten
200 gram frambozen (diepvries)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Hak de noten grof.
Doe de eieren en het zout in een kom en klop tot het ei romig wordt. Klop dan de suiker erdoor tot je een dik, romige mengsel hebt.

Breek de witte chocolade in stukjes en doe die samen met de boter in een pannetje. Smelt de boter en chocolade au bain marie. Laat het chocolade-boter mengsel iets afkoelen en meng dat door het ei-mengsel.
Spatel dan de bloem en de gehakte macadamianoten erdoor.

Bekleed een brownie-bakblik (van ongeveer 25×20 cm) met bakpapier en giet het beslag er in. Verdeel de nog (half) bevroren frambozen erover. Druk de frambozen half ín het beslag.

Zet de vorm ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. De kanten en de bovenkant zijn dan hard en de binnenkant is nog smeuïg. Laat de blondie afkoelen voor je ‘m aansnijdt.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Cheesecake met frambozencompote

Pistache-meringuetaart met frambozen

Koekjes met abrikoos, gember en witte chocola

Fudge van witte chocolade met pistachenoten en cranberries

Slagroomtruffels

Bastogne bonbons

“Melting Moments”

Toetje met mascarpone, abrikozen en bitterkoekjes

Kokosmakronen

Vegan chocolade mousse

Tropische Tapioca toetje

Nigella’s mandarijn-cake

Gouwe ouwe chocoladetaart van Nigella

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *