“Melting Moments” koekjes

door | 11 nov 2020 | koek, oven, recept, tussendoortje, zoet

Ik heb een hele fijne vrije dag gehad, vandaag! Vanmiddag heb ik heerlijke koekjes gebakken. En ook nog een uurtje gewandeld in de wijk. Ik realiseerde me gisteren opeens dat ik, nu ik mijn boodschappen laat bezorgen, amper nog de deur uit kom. En dus ben ik vanmiddag lekker even naar buiten gegaan. Ik heb een rondje Ingress (een “augmented reality” game, van de makers van Pokémon Go) gedaan in de wijk. Dat was een tijd geleden dat ik dat gespeeld had. Het was leuk om weer eens te doen! En het was een lekkere wandeling. Ik ben wel helemaal rozig, nu, moet ik zeggen.
Die koekjes van vanmiddag, “Melting Moments”, zijn echt súper goed gelukt!!! Het recept heb ik via Pinterest gevonden op Australia’s best recipes: Auntie Dorie’s Melting Moments. De vulling moest eigenlijk met vanille smaak, maar dat leek me een beetje te zoet worden. In plaats daarvan heb ik er een citroen-botercreme van gemaakt. Die was er heerlijk fris bij! Ze zijn echt héérlijk geworden. Heerlijk bros, met die maizena. En lekker zoet en fris zuur tegelijk. Zááálig! Maar het zijn wel koekjes waar je mee op moet passen: dat je je niet misselijk eet. Want ze zijn heerlijk, maar wel flink machtig.

Ingrediënten
   voor de koekjes
250 gram roomboter
40 gram maizena
50 gram poedersuiker
200 gram bloem
   voor de vulling
230 gram poedersuiker
50 gram boter
20 ml citroensap

Bereiding
Haal de boter ruim van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de boter en de poedersuiker samen in een hoge kom. Mix goed, met een handmixer of keukenmachine. Als de boter en suiker goed gemengd zijn, klop dan de bloem en maizena er door. Meng tot je een samenhangend deeg hebt.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol bolletjes van het deeg en leg die op de bakplaat. Leg de bolletjes voldoende ver uit elkaar. Druk met je vingers de bolletjes een beetje plat en druk er daarna met een vork ribbels in.

Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. De bovenkant van de koekjes blijft heel licht, de onderkant wordt mooi goud-bruin.

Laat de koekjes op een rekje afkoelen. Als de koekjes zijn afgekoeld zoek dan koekjes van ongeveer gelijke grootte en vorm bij elkaar.

Voor de vulling: mix de poedersuiker met de boter en het citroensap. Schep een volle dessertlepel citroen-creme op het onderste koekje. Duw het bovenste koekje er op. Veeg eventueel uitpuilende citroen-botercreme weg met de dessertlepel.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Taaitaai

Havermoutkoekjes met sinaasappel en hazelnoot

Nutella koekjes

Cashewnotenkoekjes

Kokosmakronen

Chocolate chip cookies

Kletskoppen

Kerstkoekjes met amandelsnippers

Koekjes met abrikoos, gember en witte chocola

Harry Potter koekjes

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *