Eigenlijk heb ik niet zoveel tijd om een blogje te maken! Meestal schrijf ik mijn blogje ‘s avonds na het eten. Maar nu dochterlief thuis is voor het weekend, gaan we vanavond een ouderwets gezellige spelletjesavond houden. Om haar extra te verwennen, nu ze thuis is, heb ik deze Nutella koekjes voor haar gebakken. Ze is namelijk dól op Nutella!
Deze koekjes zijn súper makkelijk (en snel!) te maken en zijn een perfecte combinatie van “chewy” en knapperig.
Het recept heb ik via Pinterest op “Little sweet baker” gevonden.

Ingrediënten
1 cup Nutella (325 gram)
1/2 cup zelfrijzend bakmeel (60 gram)
1 ei
1 theelepel poedersuiker (om te bestrooien)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het bakmeel, de nutella en het ei in de kom van je keukenmachine. Zet aan tot het een kruimelig deeg is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol balletjes met een doorsnede van ongeveer een 2 euro munt. Als het deeg teveel “kruimelt” om er een balletje van te rollen, kneed het deeg dan nog even in je warme hand. Je zult merken dat het een ontzettend vet deeg is.

Leg de balletjes op de bakplaat en druk iets plat met je vingers. Hou voldoende afstand tussen de balletjes, want het deeg loopt flink uit.

Bak de koekjes 8 minuten op 180 graden.
Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen. Bestrooi met wat poedersuiker.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Nutellataart

Rocky Road

Chocolate chip cookies

Banaan-nutella flapjes

Cashewnoten koekjes

Koekjes met abrikoos, gember en witte chocola

Harry Potter koekjes

Kletskoppen