Nutellataart

door | 2 apr 2020 | cake, kids, no-bake, recept, taart, tussendoortje, zoet

Ik had eigenlijk gehoopt dat alle cijfers van dochterlief vandaag al binnen zouden zijn, en dat de zak-slaag-regeling bekend zou zijn, en dat we officieel de vlag-met-schooltas al uit konden hangen. Maar helaas… er moet nog één cijfer komen en de school heeft ook nog geen nieuws gecommuniceerd over de zak-slaag-regeling. Het moet gek gaan wil ze niet geslaagd zijn, hoor, maar toch, we wachten nog maar even het officiele bericht af…
Deze taart heb ik gisteren voor haar gemaakt: een Nutella-cheesecake. Het recept heb ik van een collega. Zij had deze taart een tijd terug gemaakt om te trakteren voor haar verjaardag. Toen ik haar om het recept vroeg, dit leek me namelijk écht iets voor Lone, verwees ze me naar dit recept van Chocolate hazelnut cheesecake, op het foodblog van Akis Petretzikis.
Deze Nutellataart kwam, zoals ik al een beetje verwachtte, met stip in de top-3 van favoriete chocoladetaarten uit. Ze is er nog niet helemaal uit of deze lekkerder is, of toch de chocolade-mousse taart. Als het niet veel uitmaakt, dan moet ik zeggen dat ik toch een lichte voorkeur heb voor déze taart, want deze is veel makkelijker. Wel met meer wachttijd, want hij moet twee keer opstijven in de koelkast, maar toch een stuk minder bewerkelijk.

Ingrediënten
300 gram koekjes (“digestive biscuits”)
80 gram boter
500 gram mascarpone (op kamertemperatuur)
500 + 200 gram Nutella
1 snufje zout
100 g slagroom

Bereiding
Doe de koekjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de gesmolten boter aan het koekkruim toe. Mix goed tot de boter helemaal is opgenomen.
Doe het koek-mengsel in een springvorm en duw aan. Zet de springvorm minstens een half uur in de koelkast.

Doe de mascarpone in een mengkom en mix met een handmixer een paar minuten tot de mascarpone luchtig is. Doe de 500 gram Nutella bij de mascarpone en klop met de mixer tot de Nutella en mascarpone volledig gemengd zijn. Strooi de snuf zout erover en klop het zout door het nutella-mascarponse mengsel.

Spatel het Nutella-mengsel uit de mengkom in de springvorm. Strijk het glad met de spatel en zorg dat de Nutella-vulling aan de buitenkant iets hoger is dan in het midden. Zet de Nutella-cake minstens 5 uur in de koelkast.

Doe de 200 gram Nutella in een magnetron-bestendige kom en giet de slagroom erbij. Dek af met keukenfolie en verwarm 2 minuten op 600 Watt in de magnetron.

Haal uit de magnetron en roer met een vork tot de Nutella helemaal is opgelost en er een mooie, egale donkere glazuur ontstaat. Neem de springvorm uit de koelkast, haal met een mes de cheesecake los van de kant, en haal de springvorm los. Giet de glazuur over de Nutella cheesecake en smeer een beetje uit met een spatel.

Zet de taart nog een paar uur in de koelkast tot hij helemaal is afgekoeld en opgestijfd.
Je kunt de taart nog opleuken met hazelnoten of koekrolletjes, ofzo, maar ik heb ‘m gewoon zo geserveerd.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Verduveld lekkere chocoladetaart

Gouwe ouwe chocoladetaart van Nigella

Vegan chocolade mousse

Chocoladetaart

Chocolademoussetaart

Chocoladefudge met pistache

Rocky Road

Chocolate chip cookies

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *